Udviklingsprojekter

Aabenraa Bibliotekerne deltager i en række udviklingsprojekter. Formålet er at udvikle biblioteket og dets tilbud til gavn for borgerne i Aabenraa Kommune.

Bibliotekets udviklingsprojekt ”Småt Brændbart – biblioteket på kanten” er nu afsluttet, og den endelige evalueringsrapport kan læses her.

Bibliotekerne i Aabenraa, Brønderslev, Vesthimmerland, Morsø og Ringkøbing-Skjern kommuner har i samarbejde med lokale aktører iværksat nye og forskellige aktiviteter for at bidrage med forslag til løsninger på nogle af de udkantsproblematikker som kommunerne står over for.

I projektet har vi arbejdet med aktiviteter til forskellige målgrupper: far og søn, unge, samt seniorer, og vi har opnået relevante erfaringer med samskabelsesprocesser.

Vores erfaringer viser blandt andet, at står du, din forening eller din arbejdsplads og skal til at planlægge en aktivitet/et projekt eller andet, men har brug for lidt hjælp, sparring eller ideer, så kig omkring i dit lokalsamfund. Der er masser af muligheder for at samskabe med andre. Det gælder om at tænke ud af boksen og se mulighederne i nye samarbejder og ressourcer.

God fornøjelse.

Aktuelle projekter:

Småt Brændbart - Biblioteket på kanten.

 

Afsluttede projekter:

Danmark Læser - Kulturministeriets modelprojekt i Aabenraa Kommune.