Foredrag og debat

Nazisternes sidste tilflugt i Flensborg

Forfatter og kulturredaktør Hans Christian Davidsen fortæller om, hvordan Flensborg i april-maj 1945 blev nazisternes sidste tilflugtssted.
Tid
16:00 - 18:00
Pris
Standard: 125 kr.
Sted
Billedsalen, Folkehjem
Bibliotek
Aabenraa Bibliotek
I samarbejde med
  • Sprogforeningen
  • Foreningen Norden
  • Grænseforeningen Aabenraa
Adresse

Haderslevvej 3
6200 Aabenraa
Danmark

6000 nazister, deriblandt flere af de helt store, tog den såkaldte »Rattenlinie Nord« til Flensborg. Mellem 2000-3000 nazister fik nye identiteter og forsvandt i anonymiteten i byen.

Foredraget ledsages af fotos og handler om nazi-regimets allersidste dage i Flensborg, et historisk kapitel, der indtil Hans Christian Davidsens bog Nazisternes sidste tilflugt kun er blevet behandlet sporadisk i den historiske litteratur.

På Flensborg Fjord blev purunge marinesoldater dødsdømt og henrettet så sent som den 10. maj 1945, altså to dage efter slutkapitulationen den 8. maj, og tusindvis af udsultede og dødssyge kz-fanger strandede i Flensborg, hvor de blandt andet stod i godsvogne ved havnen, og en stor del døde af sult og tørst.

Tilmelding senest den 26. september.

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Kulturhuse & Biblioteker Aabenraa, Sprogforeningen, Foreningen Norden og Grænseforeningen Aabenraa