Fotos: Zafar Iqbal og Thomas A / Simon Klein-Knudsen

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Fri entré. Tilmelding nødvendig.
Bibliotek
Målgruppe
For alle
For børn

Bad Boys og Slemme Piger

31.05.22
Hvorfor er røvhulstyperne så fascinerende? YA-forfatterne Nanna Foss og Malene Sølvsten inviterer til en snak om moralske gråzoner. Med afsæt i deres egne sci/fi- og fantasyuniverser fortæller de om at skrive om usympatiske karakterer, som læserne både elsker og hader. 

I en tid med fokus på #MeToo og mere diversitet – er der så forskel på, hvordan forskellige køn får lov til at være onde eller uperfekte, både i fiktion og i virkeligheden?   

Nanna Foss og Malene Sølvsten åbner litteraturen som et rum, hvor sindets skyggesider kan diskuteres uden fordomme.En usympatisk karakter gør det muligt at udforske tabuiserede emner og ”forbudte” følelser. 

Oplægget inviterer publikum til selv at tage stilling: Hvorfor fascineres vi af fiktive personer og handlinger, som vi ville tage afstand fra i virkeligheden? Og må man overhovedet være helten, hvis man skader andre eller træffer dårlige valg? 

Forfatterne blander socialrealisme med krimi, sci/fi og fantasy i deres anmelderroste serier Spektrum (Nanna Foss) og Ravnenes hvisken (Malene Sølvsten)

De fortæller indlevende og humoristisk om forfatterlivet og inviterer publikum med i diskussionen. Nanna har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og blev nomineret til Orlaprisen for Spektrum. Malene har vundet Edvard P. Prisen, en Orlapris og blev nomineret til Politikens Litteraturpris og Læsernes Bogpris. 

Bad Boys og Slemme piger
Aabenraa Bibliotek 
Tirsdag d. 31. maj 13.00-14.00
Fri entré. Tilmelding nødvendig. 

Fotos: Zafar Iqbal og Thomas A / Simon Klein-Knudsen