Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
75 kr. (35 kr. for studerende). Tilmelding og coronapas nødvendig.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Hvem er børnene i Syrien?

22.06.21
Hvorfor drager man i hellig krig? Journalist Deniz Serinci har rejst i både Syrien og Irak, hvor han har snakket med de danske børn og deres forældre, der rejste fra Danmark til Syrien for at blive en del af Islamisk Stat.

Tag til foredrag på Aabenraa Bibliotek og bliv klogere på borgerkrigen og flygtningelejrene i Syrien og ikke mindst de danske børn og deres forældre, der bor der. 

Deniz Serinci har rejst i både Syrien og Irak, hvor det blev til timelange interviews med de danske børn og deres forældre, som har tilsluttet sig terrorgruppen Islamisk Stat.

Hvorfor drog de i hellig krig? Hvordan forklarer de Islamisk Stats handlinger? Er de skuffede, fortryder de, og vil de tilbage til Danmark?

Borgerkrigen har varet i ti år. I løbet af foredraget forklarer Deniz Serinci, hvad det er der er sket i Syrien, hvem der er i krig med hvem, og hvordan Islamisk Stat kom ind i billedet.

Regeringen har besluttet, at tre kvinder med dansk statsborgerskab og deres tilsammen 14 børn bliver hentet tilbage til Danmark. Deniz Serinci kommer også ind på, hvilke argumenter der er - for og imod - at hente børnene tilbage til Danmark.

Deniz Serinci er 35 år og uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han skriver blandt andet for Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad og har skrevet bøgerne ”Fængslet i Erdogans Tyrkiet”, “Slave i Islamisk Stat: Ghaliyas historie”, “Terrorens kalifat: Et indblik i Islamisk stat” og ”Kurdistan”.

Hvem er de, hvorfor endte de der, og hvordan kommer de nu tilbage til Danmark?

Foredrag: Hvem er børnene i Syrien?
Aabenraa Bibliotek
Tirsdag d. 22. juni fra 17.00 til 18.30.
Entré: 75 kr. (35 kr. for studerende). Tilmelding og coronapas nødvendig.

Vi overholder alle gældende coronaretningslinjer.

Tags