Foto: Frihedsmuseets fotoarkiv

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Entré: 70 kr. (35 kr. for studerende)
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Holocaust: Frikorps Danmark og forbrydelserne

27.01.22
Tag til foredrag om de danske frivillige, der beviseligt var involveret i jødeudryddelserne under Holocaust. Det skete allerede fra det øjeblik i 1941, hvor de meldte sig til det nazistiske Freikorps Danmark. 

Rekruttiden tilbragte de frivillige i Hamburg Langenhorn, Treskau i Polen og i "Waldlager", en SS-militærbase i Bobruisk i Hviderusland. Her blev de oplært til at kæmpe i Heinrich Himmlers Waffen-SS. 

Krigen mod Sovjetunionen medførte et voldsherredømme uden sidestykke i historien – med aktiv deltagelse af danske frikorpsmænd. 

Hvem var de danske frikorpsmænd? Hvor og hvordan blev de involveret, og havde det konsekvenser i forbindelse med retsopgøret i Danmark efter krigen.

Ved hjælp fotos, film og dokumenter vil Dennis Larsen, museumsinspektør på Nationalmuseet/Frøslevlejren, føre tilhøreren dybere ind i historien omkring danskerne og forbrydelserne.

6.000 danskere deltog i krigen under Nazityskland. Den 27. januar er hvert år internatonal Auschwitz-dag, som er en årlig mindedag over holocaust og Danmarks officielle mindedag for Holocaust og andre folkedrab. Find en række bøger om Auschwitz og Holocaust her 

Entré: 70 kr. (35 for studerende). Tilmelding nødvendig.

Holocaust: Frikorps Danmark og forbrydelserne
Aabenraa Bibliotek
Torsdag d. 27. januar 19.00 - 20.00
Entré: 70 kr. (35 kr. for studerende)