Foto: Les Kaner

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Kr. 80,- / 40,- Tilmelding nødvendig!
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Ord Fra Nord: Anne-Cathrine Riebnitzsky

14.09.22
Mød Anne-Cathrine Riebnitzsky i "Ord Fra Nord - Litteraturfest i grænselandet"

Anne-Cathrine Riebnitzsky skriver store fortællinger, som fornøjer mange læsere og har givet hende flere priser. Senest har hun skrevet ”Vindens port”, som forgår i middelalderens Andalusien, hvor Ibrahim er ramt af en stor sorg, men forsøger at være en god borgherre for befolkningen i fæstningen Al-Qalat. I begyndelsen af 1300-tallet er den muslimske verden førende inden for lægevidenskab, matematik, astronomi og filosofi, og stedet er søgt af dygtige videnskabsmænd. Handelen trives med både muslimer, kristne og jøder. Men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, er spørgsmålet, om Ibrahim kan redde sit folk.

Smaragdsliberen
I Riebnitzskys forrige roman ”Smaragdsliberen” dør en jødisk smaragdsliber, men han vender tilbage til livet efter at have oplevet noget uforklarligt. Han bliver betroet en meget værdifuld og speciel smaragd. Slibningen bliver hans livsværk. Samtidig bliver hans datter kidnappet af islamister under kortlægningen af en gruppe uvurderlige hulemalerier i Georgien. 

Klogere på Afghanistan 
Anne-Cathrine Riebnitzsky har været udsendt til Afghanistan, først som soldat og siden som udenrigsministeriets rådgiver. Tiden i militæret dannede grundlaget for Riebnitzskys første bog Kvindernes krig – En dansk soldats møde med Afghanistans kvinder. Det er en stærk personlig beretning om de afghanske kvinders kamp for et bedre liv og om at være kvindelig soldat i Helmand.

Debutromanen Den stjålne vej fra 2010 foregår også i Afghanistan, og mange af personerne har rod i virkeligheden, også en ældre ingeniør, som tages til fange af Taleban. Han er dybt religiøs, men på en helt anden måde end talebanerne. Riebnitzsky gjorde mange danskere klogere på forholdene i Afghanistan og gav et troværdigt og mere nuanceret billede af landet.

Forbandede yngel
Allerede som teenager tog Anne-Cathrine Riebnitzsky noter om sit liv. Noterne fra en utryg opvækst brugte hun til romanen Forbandede yngel. Romanen blev forfatterens store gennembrud i 2013, og hun modtog bl.a. De Gyldne Laurbær.

Arrangeret i samarbejde med Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig ogForeningen Norden. Litteraturfesten er støttet af Rislum Fonden.

Rabat til studerende mod forevisning af gyldigt studiekort.

Link: Se hvad Aabenraa Bibliotekerne har af Anne-Cathrine Riebnitzsky (åbner i nyt vindue)

Materialer