Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Folkehjem
Haderslevvej 7
6200 Aabenraa
Lokalitet
Billedsalen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Overvågning i Kina: Teknologisk dystopi eller utopi?

15.04.23
Er Kina på vej mod at blive en teknologisk dystopi, eller kan teknologien løse fremtidens udfordringer?

Netop dette spørgsmål kan du blive klogerer på i et spændende foredrag om overvågning afholdt af Kinaspecialist Mads Vesterager Nielsen.

Kina er det land i verden, der mest aktivt anvender sofistikeret omsiggribende overvågning som et led i kontrol over samfundet og den politikske udvikling. I denne proces bliver etiske spørgsmål ofte tilsidesat for at løse samfundsmæssige problemer, der flugter med det regerende kommunistiske partis politiske agenda. Men hvordan bliver sådanne systemer taget imod af den kinesiske befolkning?

Mads Vesterager udfolder i foredraget den multifacetterede teknologiske virkelighed, som allerede udgør kinesernes hverdag. Han sætter fokus på alt fra de dystopiske overvågningsregimer, der finder sted i det nordvestlige Kina - til betalingsplatforme og ansigtsgenkendelse i storbyerne, der gør livet lettere for mange mennesker.

Mads Vesterager Nielsen er specialist i kinesisk politik og samfundsforhold. Han har tidligere været leder af det danske handelskammer i Beijing og har skrevet for bl.a. Politiken, Zetland og Ræson. Til daglig arbejder han som radiovært på 24syv-programmet Konfliktzonen og er kommentator i danske medier omkring Kina-relaterede emner.

Gå på opdagelse i resten af Teknologi Faires program her