Søren Ryge: Det handler om mennesker

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Lokalitet
Danmark
Tickets
Ingen tilmelding - Bare mød op
Foredrag & debat

Søren Ryge: Det handler om mennesker

15.03.18
Søren Ryge er en historiefortæller i særklasse, der i en menneskealder har fastholdt os foran skærmen. Nu kommer han til Tinglev og fortæller. Arrangeret i samarbejde med Deutsche Bücherei Tingleff, Sozialdienst Tingleff og Tinglev Husmoderforening

Søren Ryge fortæller om haven, naturligvis. Men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der. Søren Ryge møder mennesker med respekt, interesse og oprigtighed. Han er aldrig ironisk, sarkastisk eller distancerende. Søren Ryge fortæller os om mennesker og deres hverdag, som de selv ser den. Søren Ryge taler ikke op til folk eller ned til folk. Han taler i øjenhøjde.

Søren Ryge har aldrig travlt i sine sproghandlinger. Roligt, rytmisk, artikuleret, velformuleret og præcist fortæller Søren Ryge os om stort og småt i hverdagen. Hans sproglige bevidsthed er fremtrædende. Ofte smager Søren Ryge på ordene. Vi kan se, at han kan lide dem. At ordene har en betydning, og at de ikke er tilfældigt valgte. Søren Ryge vælger sine ord med omhu og fanger os ind. Men han kan også holde pauser, og han kan tie. Søren Ryge fastholder det danske sprog, både når han taler, og når han tier.

Søren Ryge kan fortælle en historie. Han kan forfølge en associationsrække, og vi følger ham. Pludselig vender Søren Ryge tilbage til sin hovedhistorie. Vi trækker på smilebåndet over, at vi har ladet os forføre.

Søren Ryge formidler forundring og vækker følelser. Søren Ryge viser os, at kommunikation sker mellem mennesker.

Bücherei Tingleff logoTinglev Husmoder ForeningSozialdienst