Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Standard: 85 kr. / under 25 og medlemmer af foreningen: 40 kr.
Lokalitet
Aabenraa Bibliotek
Haderslevvej 3
6200 Aabenraa
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Foredrag: Pia Tafdrup

14.09.23
Foredragsrække om kunst i litteraturen.

Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse afholder i samarbejde med foreningen Kunst <3 Aabenraa en foredragsrække med dansk litteratur, der handler om kunsten. Denne gang får vi besøg af Pia Tafdrup.

Pia Tafdrup har en lang karriere bag sig med mange fremragende digtsamlinger, som kredser om emner som overskridelse, brud og forandring med udgangspunkt i et af de eneste stykker natur, vores civilisation endnu ikke helt formår at kontrollere: Vores egen krop.  
Senest har hun i løbet af ca. ti år udgivet sansekvintetten ’De fem sanser’, som indeholder digtsamlingerne ’Smagen af stål’ (2014), ’Lugten af sne’ (2016), ’Synet af lys’ (2018), ’Lyden af skyer’ (2020) og ’Berøringen af hud’ (2022). Den konceptuelle kvintet om de fem sanser fremstår i sin helhed som Pia Tafdrups poetiske bevisførelse for, at det er en fælles menneskelig erfaring at kunne sanse, og sansningen bliver derved en nøgle til virkeligheden.

Digtsamlingen ’Synet af lys’, der handler om synssansen, kredser særligt om malerier og er derfor udgangspunkt for denne aftens foredrag af Pia Tafdrup.

Foto: Simone Lilmoes, Gyldendal Medie