Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Sønderjysk slægtsgård inspirerede til en roman

10.09.19
Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin roman "Om Hundrede år - en sønderjysk familiekrønike".

Anna Elisabeth Jessen kommer også ind på hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion, og hvordan hendes oldeforældres slægtsgård har inspireret til at skrive fiktion om en sønderjysk familiehistorie. 

Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.
Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år. 

Anna Elisabeth Jessen (f. 1956) er mest kendt som dokumentarisk journalist inden for Radio, tv og dokumentarfilm og har vundet flere internationale priser for sit arbejde. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.

Tilmelding her eller på biblioteket

Arrangeret i samarbejde med Bov Menighedsråd

Materialer