Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Kr. 0 - Tilmelding nødvendig
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Musik

Livestreamet operakoncert og stjernespækket talk om opera

24.08.19
Få luksuriøse operatoner helt ind under huden, når Brittens monumentale opera 'Noye's Fludde' med 250 medvirkende fra Berwaldhallen i Stockholm bliver livestreamet til Aabenraa Bibliotek, hvor du vil få en unik mulighed for at komme helt tæt på symfoniorkestrets musikere og performere i streamingen, der tilbyder en anderledes og dramatisk koncertoplevelse.

Inden koncerten går i gang kan man opleve en samtale mellem stjernedirigenten og orkesterlederen Alan Gilbert og den anerkendte koncertpianist Nikolaj Koppel, der vil tale om, hvordan man gør de gamle mesterværker attraktive for et moderne publikum og kunsten i at fortolke og åbne op for klassikerne. Samtalen livstreames fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København, som Det Kgl. Bibliotek har indbudt til.

Alan Gilbert og Nikolaj Koppel er begge en del af den internationale musikscene, og igennem deres mangeårige karrierer har de begge arbejdet med at skabe og producere exceptionel klassisk musik i samarbejde med nogle af de største kunstnere i verden.

Alan Gilbert som musikdirektør og chefdirigent for The New York Philharmonic og nu som chefdirigent for NDR Elbphilharmonie Orchester. Nikolaj Koppel som anerkendt klassisk koncertpianist og musikchef for Tivolis Koncertsal i København.

 

De to internationale musikalske profiler vil også tale om Östersjöfestival og festivallens fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed. Og spørgsmålet er, om musik og kultur kan skabe opmærksomhed omkring vor tids mest presserende emner? Hvordan forholder de to kunstnere sig specifikt til disse nutidige problemer? Kan vi redde Østersøen gennem musikkens følelsesmæssige samtale på tværs af grænser?

 

Glæd dig til en eftermiddag i operaens tegn, hvor meninger bliver udfordret og øregangene beriget med fløjlsbløde toner, hvor vi både kommer til Stockholm og København, mens vi sidder i Aabenraa.
 

Læs mere her: https://www.berwaldhallen.se/konsert/noas-ark/

OBS: Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Aabenraa Bibliotek og ved Folkehjem pga. anlæg af Genforeningsparken. Læs mere og se alternative parkeringspladser her