Foto: Ari Zelenko

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
Entré: 95 kr. (50 kr. for studerende). Tilmelding og coronapas nødvendig. 
Lokalitet
NygadeHuset
Nygade 23A
6200 Aabenraa
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Tilmelding
Musik

[NY DATO] Artist talk med Nikolaj Nørlund

18.08.21
Kom til artist talk med den danske musiker, sangskriver, producer og pladeselskabsejer Nikolaj Nørlund. Efter talken spiller Nørlund nogle af sine numre.

Nikolaj Nørlund har udfordret sig selv musikalsk i næsten tre årtier. Hør med, når Gaffas anmelder gennem mange år, Finn P. Madsen, spørger ind til de mange lag i musikken, og de mange forgreninger der har været i Nikolaj Nørlunds karriere.

Efter vi har snakket om teksterne og musikken, sørger Nikolaj Nørlund for, at vi ved hvordan det lyder live, og spiller udvalgte sange for os.

Den danske musiker, sangskriver, producer og pladeselskabsejer Nikolaj Nørlunds karriere har været brolagt med musikalske kollaborationer. Det har krævet et mandsmod, både lyrisk og musikalsk er Nikolaj Nørlund frygtløs.

Det var med bandet Trains And Boats And Planes i starten af halvfemserne, at Nikolaj Nørlund debuterede, hvorefter han i 1994 dannede Rhonda Harris.

Med solodebuten ‘Navnløs’ fra 1996, leverede Nikolaj Nørlund et lille lyrisk mesterværk, hvor han fortolkede tekster af den afdøde digter Michael Strunge og komponerede musikken.

I 2005 udsendte Nørlund, sammen med en lang række kunstnere, sit eget bidrag til H.C. Andersen-året med albummet "Andersens Drømme". Senere var han musikalsk koordinator med flere Leonard Cohen fordanskninger "På Danske Læber".

Med "VILLA" og "Skamskudte Fugle" udfordrede Nikolaj Nørlund igen sig selv i et samarbejde med Copenhagen Phil, hvilket løftede sangskrivningen op på et endnu højere niveau.

I 2019 udgav Nikolaj Nørlund albummet "Housewarming" sammen med forfatteren og digteren Naja Maria Aidt. Med et udtryk, der var mere elektronisk og Kraftwerk- inspireret.

Med "Hverdag I Paradis" er Nikolaj Nørlund klar med sit første nye album, siden 2014, hvor han igen går nye veje og skruer op for strømmen.

Artist talk med Nikolaj Nørlund
NygadeHuset 
Onsdag d. 18. august kl. 19.30-21.00
Entré: 95 kr. (50 kr. for studerende). Tilmelding og coronapas nødvendig.