10 film til vinterferien

11.02.19
Filmstriben anbefaler film som små og store børn kan underholde sig med i vinterferien.

Bigfoot junior
Animation. 2017. For større børn. Den 13-årige Adam er lidt af en særling, og han ønsker brændende at løse mysteriet om sin fars forsvinden. Han kaster sig derfor ud i en vild rejse og opdager, at hans far er ingen ringere end den legendariske Bigfoot. Faren har gemt sig i skovene i årevis for at beskytte sig selv og familien mod HairCo. - et ondt selskab, som vil eksperimentere med Bigfoots særlige DNA. Adam finder ud af, at han også har farens særlige superkræfter, men HairCo. er i hælene på dem, så Adam og Bigfoot får knap tid til at lære hinanden at kende, før de befinder sig i fare igen.

Heartstone
Spillefilm. Danmark/Island. 2016. For unge. En afsides fiskerlandsby i Island. Teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser over for sin bedste ven. Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.

Hodja fra Pjort
Animation. Danmark. 2018. For små børn. Hodja drømmer om at rejse ud i den store verden. Drømmen går i opfyldelse, da han får et flyvende tæppe af en gammel tæppehandler. Han skal bare lige finde tæppehandlerens barnebarn i den store by og tage hende med tilbage til Pjort.

Dyrene i Hakkebakkeskoven
Animation. Norge. 2016. For små børn. 'Dyrene i Hakkebakkeskoven' er baseret på børnebogsklassikeren skrevet af Thorbjørn Egner. Klatremus og den søde Morten Skovmus bor sammen med alle deres dyrevenner, men Mikkel Ræv har en kedelig tendens til at ville spise de mindre dyr. Det lykkes ikke, og Mikkel bliver så sulten, at han forsøger at stjæle Bagermester Harepus’ kager, men får i stedet fat i bagerlærlingens fejlslagne peberkager, hvor der er alt for meget peber i. Med hjælp fra den store Bamsefar får Morten Skovmus indført en lov om, at man ikke må spise hinanden i skoven.

Værelse 213
Spillefilm. Sverige. 2017. For større børn. 12-årige Elvira skal på sommerlejr. Hun, Meja og Bea skal være i værelse 213, hvor ingen har boet i 60 år. Snart begynder uforklarlige ting at finde sted på lejren og pigerne finder ud af, at en pige er død på lejren 60 år tidligere.

Den nye dreng
Spillefilm. Frankrig. 2015. For større børn og unge. Benoit er begyndt på en ny skole og kan slet ikke finde sin rolle i klassens hakkeorden endsige få venner. Han kommer dog i snak med Johanna, men hun dyrker også klassens elite, der chikanerer Benoit. Til gengæld opdager han, at klassens tre outsidere er rigtigt sjove at være sammen med.

Fannys rejse
Spillefilm. Frankrig. 2016. For unge. Året er 1943. Krigen er på sit højeste i det besatte Frankrig, og vi følger den 12-årige Fanny og en gruppe jødiske børn på flugt fra nazisterne. På trods af deres unge alder tvinges de til at tage voksne beslutninger, og de må holde sammen for at overleve. Fanny påtager sig lederrollen og gør alt, hvad hun kan for at få alle med sig i sikkerhed. Filmen er inspireret af Fanny Ben-Amis bog ”Le Journal de Fanny”, der handler om hendes oplevelser som barn under 2. Verdenskrig i Frankrig.

Paddington
Spillefilm. Frankrig/storbritannien. 2014. For større børn. Fra Peru kommer bjørnen Paddington til London, hvor han møder familien Brown. De lader ham bo hos sig, men det er sin sag at have en bjørn boende. Da en ond konservator vil kidnappe Paddington, må hele familien stå sammen for at redde bjørnen.

Antboy
Spillefilm. Danmark. 2013. For større børn. 12-årige Pelle Nøhrmann bor i Middelby og ville ønske, at han var en anden. Han er nemlig så undselig, at ingen lægger mærke til ham. Men da Pelle bliver bidt af en genmanipuleret myre, får han superkræfter og banker forbrydere på stribe. Han bliver superhelten Antboy!

 

På Filmstriben er der mere end 2500 spille- kort- og dokumentarfilm. Du logger på med dit bibliotekslogin på din pc/mac eller downloader app'en "Filmstriben Next" til din iPad eller telefon. 

 

 

Materialer