3 gode spil til weekenden

26.03.21
Lige nu lever vi i brætspillenes guldalder. Der bliver udviklet nye brætspil som aldrig før, og den analoge form for hygge vinder frem hos mange. Lige nu får vi mange nye spil gjort klar på biblioteket og du kan blive inspireret her.

Til børnene 

Spilproducenten Haba spytter virkelig gode børnespil ud og ’Vikingernes dal’ er ingen undtagelse. Spillet har vundet den fornemme pris ’Kinderspiel des Jahres’ i 2019 og er dermed helt i top i spillenes liga.  

’Vikingernes dal’ kan spilles af to til fire vikinger. Det handler for om at samle flest guldmønter ved at vælte tønder uden at falde i vandet. Der er også brug for taktisk snilde for at slå modstanderne i kampen om mønterne. Hver spiller får sin egen vikingebåd som spilbrik, og dette legende element gør det ekstra sjovt for børnene. 

Det er et aldeles gennemtænkt spil, som kun bliver sjovere, jo mere det spilles. Anbefales fra 6 år.  

Til hele familien  

Hvis man kender til nyere brætspil, har Azul været svært at komme udenom de seneste år. Spillet har vundet brætspillenes version af en oscar, nemlig ’Spiel des jahres’, i 2018. Den pris er bestemt ikke givet uden grund. Dette utroligt gode og underholdende spil kan hurtigt læres og kan spilles af de fleste fra 8 år og op.  

Azul går kort sagt ud på at bygge fliser op i mønstre, så du får flest mulige point. I hver runde bliver der placeret fliser på flisefabrikker midt på bordet, og du skal nu tage de fliser der passer bedst ind i dit mønster og kan give dig flest point. Hvis du er god, kan du også skæve til, hvad der generer de andre, for dine valg påvirker, hvilke fliser der er til gængelige for dem.  

Det er også værd at fremhæve, at Azul er utrolig flot lavet. De små fliser har en flot finish med masser af farver og er rare at røre ved, mens du flytter dem rundt i spillet.  

Til de voksne 

Hvis Yatsy er ved at være for kedeligt, er ’Dobbelt so clever’ måske noget for dig. Faktisk er sammenligningen med Yatsy lidt nedværdigende, for dette spil har meget mere ’kød’ på end et gammeldags spil Yatsy. Derfor tager det også lidt længere tid at lære, men til gengæld har du til mange timers underholdning og hjernegymnastik.  

Spillet går ud på at få anbragt sine terninger rigtigt, så man scorer flest muligt point. Der er 6 forskellige farvede terninger i spil og 5 forskellige felter, du kan bruge dine terninger i, alt efter hvor de passer bedst. Hvis du er god til spillet, kan du give dig selv store bonusser og måske få aktiveret den røde ræv med max point og på den måde slå dine modspillere.  

En fordel ved spillet er, at det ikke fylder mere end en blok og 6 terninger, og det gør det nemt at have med – meget lig et almindeligt spil Yatsy. 

Tags
Materialer