Anbefaling: Bogen der manglede en læser

29.09.21
“Bogen der manglede en læser” af Carolina Rabei er en bog om ikke at være alene, selv om man føler sig ensom. Historier åbner verdener, og bøger kan åbne historierne og glæden ved at dele dem. 

Med barnlig fantasi gjorde H.C. Andersen dyr, planter og legetøj levende. Han fortalte liv i livløse snemænd, stoppenåle, tinsoldater og porcelænsfigurer. 

Som barn var jeg opslugt af eventyrerne og fantaserede om, hvad der skete med alle tingene på mit eget værelse, når jeg faldt i søvn eller kiggede den anden vej. 

Det var ren magi. 

Samme magiske udgangspunkt finder vi i “Bogen der manglede en læser” af Carolina Rabei. 

Når biblioteket lukker, vågner bøgerne og fortæller hinanden om alle de spændende oplevelser, de har haft: Hvem der har læst dem, og hvad de har oplevet på deres tur ud i verden. 
Men stakkels “Støver” står helt alene allerøverst på reolen, hvor ingen børn får øje på ham. 

Selv om de andre bøger gør krumspring for at hjælpe, mangler “Støver” stadig en læser, han kan dele sin historie med. Ligesom han ikke selv oplever nye historier at fortælle. 

Men så møder han Jonas, der ellers ikke læser bøger. Han vil hellere tegne dinosaurer …. Og noget forunderligt sker, når det afsløres, hvad “Støver” egentlig handler om. 

Bøger er magiske, og biblioteket er et magisk sted. 

Kun bøgerne ved, hvad der sker, når vi er gået hjem. 

Ser du en bog, der mangler en læser, så tag den med hjem og giv den noget at fortælle om, når den igen kommer tilbage til de andre bøger på biblioteket. 

Anbefales som højtlæsning fra cirka fire år. For børn, voksne og selvfølgelig dinosaurer...

God læselyst

/Ditte Maj Sjørslev, børnekulturformidler på Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse

 

Materialer