Anbefaling: En genial Oscarvinder på Filmstriben

23.04.21
Nu søndag uddeles "The Academy Awards" eller slet og ret Oscars for 93. gang. Derfor er anbefalingen sidste års vinder af en Oscar for Bedste film: Parasite (2019).

Familien Kim, far, mor og en søn og datter i 20’erne, lever sammen i en lille kælderlejlighed. De kæmper en hård kamp for overlevelse med lavtlønnede midlertidige jobs. Men gennem en ven, og ved at udgive sig som universitetsstuderende, overtager sønnen Ki-woo jobbet som engelsklærer for den meget rige Park-families teenagedatter.

Snart får hele familien Kim arbejdet hos Park, naturligvis uden at afsløre deres familiebånd.

Gennem bedrag, snyd og misbrug af en fersken-allergi ansættes søsteren som kunstterapeut, faderen som chauffør og moderen som husholdersker. Nu skulle lykken vende for familien Kim, men Park-huset har mange hemmeligheder, også hemmeligheder der kan ødelægge alt.

Sydkoreanske Bong Joon-ho har været en instruktør ”på vej” gennem flere år og har blandt andet skabt opmærksomhed med film som The host, Snowpiercer og Okja.

Det helt store verdensgennembrud fik han med dramaet Parasite, som havde sin premiere til Cannes filmfestivalen i 2019 og vandt Palme d’Or.

Bong Joon-hos mesterlig film om klassekamp og social ulighed giver et frygteligt billede af den voksne socioøkonomiske kløft mellem rig og fattig.

Med fotografering, scenografi og musik som medspillere hæver Bong sin film på mesterligvis. Og det bliver en film, der kan se igen og igen. Alle gange med nye indtryk, holdepunkter og forståelse hver gang.

Det er et drama, med kulsort humor, visuel fortælleglæde, et twist så godt, at man skal se det for at tror det. Og mest af alt en vrede, der løber gennem filmen som en flamme klar til at brænde alt af.

Parasite vandt i alt fire Oscars: "Bedste originale manuskript", "Bedste instruktør", "Bedste udenlandske film" og "Bedste film".

Du finder "Parasite" på Filmstriben her

Her er listen over årets nominerende til The Academy Awards

På listen findes flere danskere: Thomas Vinterberg optræder to gange: "Bedste internationale film" og "Bedste instruktør", som den første dansker i denne kategori.

Mikkel E. G. Nielsen er nomineret for "Bedste filmredigering" af "Sound of Metal" og Elvira Lind for kortfilmen "The Letter Room". Især Druk i "Bedste internationale film" og Mikkel E. G. Nielsen spås gode vinderchancer.

Årets Oscaruddeling finder sted natten mellem søndag og mandag. Danske seere kan følge med fra 02.00 på TV2.

Tags
Materialer