Anne anbefaler

28.06.17
Her er Annes 5 bud på god sommerlæsning.

 

1. Dødsmærket af  Peter James
En ung kvinde forsvinder fra en parkeringskælder, men kort forinden ringer hun til sin kæreste, Jamie. Jamie når at høre kæresten Logans skrig i telefonen, hvorefter alt bliver stille. Kriminalkommissær Roy Grace får til opgave at opklare Logans forsvinden og da flere lig fra nylige og tidligere forsvundne unge kvinder dukker op i byen, går det op for kriminalkommissær Grace at tiden er knap. Der er en seriemorder på spil, men kan Grace og hans team nå at finde Logan inden det er for sent? Samtidig rumsterer fortiden i Graces privatliv, idet hans forsvundne kone muligvis er dukket op på et hospital i Tyskland.
 

2. Der vokser et træ i Booklyn af Betty Smith
Francie Nolan er en klog lille pige, der vokser op i Williamsburg/Brooklyn i New York sammen med sin familie i dyb fattigdom. Hun beundrer sin fordrukne irske far, som dog er alt for plaget af sine egne dæmoner til at tage sig af sin familie. Moderens kærlighed er anderledes hård; hun ser det som sin pligt at lære børnene om livets hårde realiteter hurtigst muligt. Hårdheden gør dog, at Francie føler sig mindre elsket end sin bror og derfor søger tilflugt i drømme og bøger.
A Tree Grows in Brooklyn, den engelske udgave af bogen, kan læses på eReolen Global.
 

3. Der vokser et træ i Mostamägg af Britt Karin Larsen
Romanen er første bind ud af syv i den anmelderroste, norske serie "Folket i Finnskogen", der strækker sig fra midten af 1800-tallet til nutiden. Vi møder den unge Skovfinne Lina, der er stukket af fra sin plads med sit nyfødte spædbarn. Hun strejfer rundt i skoven uden mad og ly, indtil hun møder eneboeren Taneli. En enspænder om hvem rygterne siger, at han har dræbt et menneske. Taneli giver Lina og barnet husly, og de to finder sammen i en stille samhørighed og kampen for en værdig tilværelse. Skovfinnefolket har hverken hjemme i Sverige eller Norge, men lever i de dybe skove i grænselandet og er efterkommere af de finske emigranter, der slog sig ned i området i 1600-tallet. Britt Karin Larsen er selv af skovfinneslægt. 
 

4. Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan
Jenny Colgan introduceres på dansk med en romantisk komedie, der foregår på en tidevandsø i det sydvestlige England. Polly er lige kommet hertil og har lejet en elendig lejlighed, hvor hun vil slikke sine sår et par måneder. Hun har forladt et mislykket liv på fastlandet med et konkursramt firma og et opslidende parforhold, men falder overraskende hurtigt til på øen og får nye venner, bl.a. en charmerende fisker og en reserveret biavler. Hun begynder at bage i det små og efter et par kontroverser, får hun stor succes med sit lille bageri, mens heldet på kærlighedsfronten er mere blandet.
Little Beach Street Bakery, den engelske udgave af romanen, og andre af Jenny Colgans romaner, kan læses på eReolen Global.
 

5. The Lonely Hearts Travel Club nr. 2, Destination: India af Katy Colins
Georgia Green har stadig ikke taget mod til sig og fortalt Ben om sine følelser for ham. Men deres nystartede rejsebureau kører rigtigt godt. Hvis man altså ikke lige medregner det faktum, at Georgia er ved at knokle sig selv halvt ihjel og at en dårlig anmeldelse og en elendig guide er ved at spænde ben for deres drømme om at sælge rejser til Indien. Pludselig befinder Georgia sig på vej mod Indien - alene og undercover - for at finde ud af præcis, hvad der er gået galt. Det burde ikke være noget problem, hun har jo backpacket før. Men Indien kan tage pusten fra enhver. Forfatteren rejser selv verden rundt i forsøget på at hele sit hjerte efter at være blevet forladt ved alteret.
 

 

Materialer