Annette anbefaler

18.07.17
Her er Annettes 5 bud på sommerlæsningen.

 

1. Widdershins af Charles de Lint
Charles de Lints serie er en urban fantasy med romantik, magi og en konflikt mellem feer og nordamerikanske indfødte folk, kaldet 'cousins', der kan skifte til dyreform. 
 

2. A question of Belief af Donna Leon
Vianello og Brunetti er i gang med en lille privat undersøgelse. Vianello undrer sig nemlig over, at hans tante pludselig er blevet vild med horoskoper og tilsyneladende er ved at dræne familieformuen. Samtidig er der opstået ballade på Domhuset mellem en kvindelig dommer og en retsbetjent. Det ender med mord, og Brunetti må nødtvungent afbryde sin ferie.
Du kan også læse bogen på eReolen Global.
 

3. Rivers of London af Ben Aaronovitch
Politibetjent Peter Grant bevogter et gerningssted, og her møder han et spøgelse, som har været vidne til forbrydelsen. Kort efter bliver han en del af Metropolitan Police, som kun har ét andet medlem, nemlig en troldmand. Peter undervises i at blive en troldmand og lærer magi for at kunne løse alle de uforklarlige forbrydelser, der opstår over hele London.
Du kan læse flere af bøgerne i serien på eReolen Global. 
 

4. Sommerbogen af Tove Jansson
6-årige Sophia og hendes farmor tilbringer somrene på en lille ø i den finske skærgård. I deres eget univers udforsker de øen og naturen alt imens farmor digter historier med lige dele fantasi og opdragelse iblandet. Læseren følger både barnet og farmoderens tanker. Faren tilbringer også somrene på øen men nævnes kun perifert. Historien udgøres af en række sanselige afsnit om de små nære ting i livet og almenmenneskelige værdier. Tove Jansson er mor til bøgerne om Mumitroldene og tematikken er da også genkendelig derfra med både idyl og elementer, der opleves truende fra barnets synsvinkel. Dertil en pædagogik om at give frihed og plads til at være sammen eller alene og dele hvad man har lyst til.
 

5. Gamle fjender af Ian Rankin
I dette 21. bind om kriminalkommisær Rebus er Rebus sendt på permanent fyraften. Han har en skygge på den ene lunge og kæresten, Deborah Quint, har fået ham til at droppe cigaretter, øl, dessert og koffeinholdig kaffe. Det hele er kort sagt ad helvede til og Rebus kaster sig over en sag om et gammelt uopklaret mord, der har plaget ham i årevis. Der bliver dog ikke meget tid til opklaringen af den kolde sag, da en ung mafiaspire overfaldes og mistanken lynhurtigt samler sig om Rebus gamle fjende Big Ger Cafferty.
Du kan læse krimien på eReolen. Alt du skal gøre er, at logge på med dit bibliotekslogin. 

Materialer