AZUL - et spil for hele familien!

18.06.19
Lettilgængeligt, men samtidig komplekst og varierende. AZUL er et af de bedste brætspil fra 2018 og lever helt op til forventningerne.

Den portugiske konge Manuel den 1. var meget begejstret for Alhambra fæstningen i det sydlige Spanien og ikke mindst for dens smukke fliser - de såkaldte "azuljeros". I brætspillet Azul har hver spiller til opgave at opbygge den flotteste flisemur for at imponere kongen. 

Hver spiller får udleveret en plade med et fortrykt mønster og nu gælder det om at få fyldt pladen ud med fliser, helst i en rækkefølge, hvor man kan bygge fliserne ved siden af hinanden og på den måde lave flere point. Fliserne kan man erhverve sig enten fra flisefabrikkerne midt på bordet, eller fra gaden. Hver flisefabrik har et antal flisebrikker liggende og når man vælger én farve, skal man tage alle i den farve fra fabrikken og resten ryger på gaden. Nogen felter kræver få fliser af den samme farve for at blive fyldt ud og andre kræver mange. Hvis man bliver nødt til at tage 4 brikker op, men kun har plads til 2, ryger de resterende på jorden og giver minus. 

Kort sagt gælder det om at være taktisk og både holde sin egen flisevæg og de andre spillers for øje. Hele tiden er det en balance mellem tilvalg af egen vinding eller et forsøg på at forhindre de andres arbejde. 

Spillet er enkelt at lære. Faktisk kan man på bare 7 minutter se en video, der forklarer spillet på youtube kanalen "Brætspiller". Azul - på 7 minutter

Som bonusinfo skal det nævnes, at manden bag 'Brætspiller', Jesper Jühne, besøger Aabenraa bibliotek lørdag den 9. november og giver sit bud på hvad det betyder, at vi lige nu er i brætspillenes guldalder. 

Tags
Materialer