Bøger du ikke kan lægge fra dig

Findes der noget bedre end en bog, du bare ikke kan lægge fra dig? Den slags bøger, der får dig til at glemme tid og sted, så du slet ikke opdager, at det er blevet mørkt udenfor, eller at du har ligget alt for længe i solen. Her er en samling af bøger, der er umulige at lægge fra sig.

For mit vedkommende kan det både være thrillers, klassikere og feel-good bøger, der har den effekt på mig. Nogle gange opstår følelsen helt konkret af et medrivende plot eller komplekse karakterer, og andre gange er det sværere at sætte en finger på. Det vigtigste er sådan set bare, at bogen har det der til tider udefinerbare, som får mig til at vende hver side med den største iver, fordi jeg bare vide, hvad der sker på næste side. 

Herunder har jeg samlet en række engelske bøger, som alle har ry for at være vaskeægte ”page turners”. Flere af dem er thrillers, men du finder også den gruopvækkende romansamling Strange Weather, der består af fire postapokalyptiske fortællinger og kærlighedshistorien Exit West af Moshi Hamid – om to migranters forsøg på at finde sig selv, hinanden og et sted, de kan kalde hjem. 

 

Oprindeligt skrevet af eReolen.