Bøger til brætspillere

27.03.20
Savner du at spille brætspil eller bordrollespil med vennerne? Her er nogle e-bøger, der kan underholde dig, mens du venter.

Jeg har samlet et lille udvalg af forskellige e-bøger, som kan tilfredstille din trang til eventyr og gaming eller måske være inspiration til dit næste bordrollespil. Nederest på siden kan du se en liste med nogle af de bøger, jeg nævner, og et par andre. God læselyst.  

Til fantasy-elskeren
Er det de store fantasy brætspil, du elsker at spille med vennerne, så kan du jo starte med en af de helt store fantasy og science fiction forfattere Ursula K. Le Guin. Eksempelvis Earthsea serien, der starter med A Wizard of Earthsea.
Er du mere til korte bøger, der er 'fast paced' med vidunderlig 'world building', så er det måske en anden af de helt store, nemlig Terry Pratchett, du skal have fat i. Han skriver underholdende, overraskende og satirisk fantasy, som du kan få et lille udvalg af på eReolen og eReolen Global. Er du i tvivl om, hvordan du vælger en bog ud af Terry Pratchetts store 'Discworld' univers, kan du læse mere her.
Hvis du ikke allerede har været der, er det måske nu, du skal i gang med George R. R. Martins serie En sang om is og ild. Det kan også være, det er Joe Abercrombies serie Det splintrede hav om magtspil, om at være outsider i samfundets bund og forsøge at kæmpe sig til sin retmæssige plads , der bliver din næste læseoplevelse. Hvis du har spillet lidt Dungeons and Dragons eller gerne vil i gang med det, kan denne visuelle historie af Michael Witwer og Kyle Newman på eReolen Global være en inspiration. 

 

Til sci.fi.-elskeren
Hvis det er de mange sci.fi spil, der tiltrækker dig mest, er det måske Jeff Vandermeers Southern Reach triologi, du skal i gang med nu. Den kan fås både på dansk og engelsk.
I Brandon Sandersons serie Stålhjerte er superhelte blevet onde tyraner, og det er op til en gruppe menneskelige frihedskæmpere at forsøge at kæmpe imod. En spændende og virkelig velskrevet serie, som undersøger superhelte, superkærfter, det gode og det onde. 
Hvis du gerne vil læse noget sci.fi., der minder dig om oplevelsen af at spille og træffe strategiske, så er Enders Strategi af Orson Scott Card et godt bud for dig. 
Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig den store mester H. P. Lovecraft, som har skrevet historier og væsner, der er blevet ikoniske og mytiske i mange bøger og spilverdener. Start eksempelvis med samlingen Bag søvnens vægge.

 

Til brætspilleren der også er gamer
Mange af os brætspillere nyder også at game på en konsol, en computer eller en telefon. Hvis du er vild med retrogaming er Ernest Clines Ready Player One en bog for dig.
På eReolen Global kan du finde bøger, der går bag om nogle af de store spilverdener som The Witcher og Uncharted. Du kan også finde spilguides til Minecraft og Pokémon GoDu kan læse lidt om, hvordan du bruger eReolen Global her. Når du søger i eReolen, søger du også i eReolen Globals base, men hvis du vil læse offline, så du downloade en anden app. 
Materialer