Brætspil: Harry Potter Hogwarts Battle

05.12.19
Weekenden nærmer sig sammen med 2. advent. Brug den med familie, venner og et brætspil, som ingen Harry Potter nørd må snyde sig selv for.

Med Harry Potter Hogwarts Battle er der garanti for en sjov og hyggelig tid sammen. Jeg var imponeret og vild med det nærmest fra første spil. 

I Harry Potter Hogwarts Battle spiller man nogle af de mest ikoniske karakterer fra Harry Potter-universet og følger dem på deres eventyr fra det første år til det syvende.
Man starter som førsteårselever med relativt simpelt opbyggede spil, der også er ret nemme at vinde. Udgangspunktet er simpelt: besejr alle skurkene i tide. Det gør man ved at samle kort i sit eget 'deck', spille dem godt og samarbejde med de andre spillere. Efterhånden som man spiller videre tilføres flere og flere elementer, nye personer, evner, genstande, skurke, formularer osv., mens det bliver sværere og sværere at vinde. Udviklingen i spillet matcher altså, at det også blivere sværere og farligere for personerne i bøgerne.

Det er netop opbygningen og detaljegraden, der fungerer så fantastisk godt i Harry Potter Hogwarts Battle. Ikke nok med at man hele tiden imponeres over, hvordan de tilføjer nye og flere elementer på så gennemtænkt en måde, men man glædes også over at gense alle de personer, skurke og genstande fra Harry Potter-universet. Jeg har spillet det mange gange med andre Harry Potter fans, og hver gang har vi helt naturligt stoppet op undervejs og beundret detaljerne, snakket om hvor godt de forskellige elementer er bundet sammen og kommet med glædesudbrud som "wow, du har fået Dumbledore" eller "felix felicis-eliksiren, sejt, hvad kan den?" 

Harry Potter Hogwarts Battle er det, man kalder et 'deck-building' spil. Man har altså nogle kort fra starten og bruger en slags indflydelses-point til fx at købe andre personer og formularer. Det er meget intuitivt og tilgængeligt, så det er en god introduktion til 'deck-building' genren og alt det fede, den type spil kan. Samtidigt er det et samarbejdsspil, hvilket jeg personligt er vild med.
Det er også et spil med rigtigt mange timer i sig. Et enkelte spil tager ikke uoverskueligt lang tid. Men spiloplevelsen ændrer sig hele tiden, alt efter, hvilken rækkefølge du møder skurkene i, og hvilke kort du trækker. Der er nemlig rigtigt mange kort, og der kan være kort du aldrig trækker, selv hvis du spiller det sidste spil mange gange. Derfor bliver det ikke forudsigeligt eller kedeligt. 

Der tænder en særlig nørd-gnist i mig, når jeg kan få lov til at dykke ned i Harry Potter universet og derfor rammer det her spil helt plet. Men man behøver ikke være hard-core nørd for at spille det, man får bare mest ud af det, hvis man i det mindste har set filmene og kan lide dem. 

Materialer