Brætspil: Ticket to ride

06.06.18
Byg togbaner og fuldfør dine missioner før dine modstandere.

Ticket to ride er et brætspil, der ikke tager mere end 10 min at forstå ideen i, men som du ikke bliver træt af lige med det samme. Man kan spille det 3 mand, men det bliver kun sjovere af at være 4 eller 5. 

Spillet går ud på at forbinde de forskellige byer på spillepladen på kryds og tværs. Jo flere byer du forbinder, jo flere point får du. I stedet for bare at forbinde dem på kryds og tværs, kan du i stedet vælge at arbejde målrettet efter at forbinde nogle af byerne på de missionskort, som du får udleveret. Det er typisk lidt længere strækninger, og lykkedes det for dig, vanker der bonuspoint. Kikser det, tæller det som strafpoint i stedet.

Det eneste problem er, at I sandsynligvis er 5 spillere, der allesammen brændende ønsker at vinde. Kombinerer du det med, at der på mange strækninger kun kan bygges en eller to togbaner, og I ikke kan bruge hinandens, så kan du nok hurtigt regne ud, at det gælder om at være på mærkerne, hvis du ikke skal overhales indenom.

spillemagsinet.dk sammenligner de Ticket to ride med favorit-familie-strategispillet Settlers.

Der er efterhånden kommet adskillige udvidelser til Ticket to ride, hvor man for eksempel kan føre sine togbaner igennem Norden, Asien, Indien eller United Kingdom. Udvidelserne har vi desværre ikke endnu på Aabenraa Bibliotekerne, men du kan låne Ticket to ride nu og se om grundspillet er noget for dig.

 

Tags
Materialer