Brætspilsbibliotekaren gør status

08.01.19
Hvis du mangler ideer til brætspil så kig med her, eller kom forbi biblioteket og bliv inspireret

Siden april 2018 har vi på Aabenraa Bibliotekerne haft brætspil til udlån. Det har været min opgave, som den spillegale bibliotekar, at finde ud hvilke spil vi har skulle indkøbe. Jeg har prøvet at spænde vidt og håber, at jeg har ramt bare nogle af jer. Nogle spil  kendte og elskede jeg i forvejen. Andre spil har jeg lært at kende undervejs, og til sidst er der stadig mange spil, jeg har til gode at udforske.

Spil jeg kendte i forvejen og som jeg ELSKER: 

Spil jeg har lært og som jeg er blevet glad for: 

Spil jeg glæder mig til at prøve:

Som det måske kan ses ud af listen elsker jeg samarbejdsspil - jeg elsker, at der ikke er en vinder og en taber, og at det hele ikke afhænger af mine egne valg. Pandemic, Mystrium, Magic Maze, Unlock og T.I.M.E Stories er sådanne slags spil, dog i lidt forskellige sværdhedsgrader. Unlock! er et Escape Room spil, hvor man i fællesskab skal løse gåderne indenfor 1 time. Jeg har endnu ikke prøvet T.I.M.E. stories, men jeg har hørt, at det tager en del timer - især første gang man prøver det. 

Dominion er et godt grundspil, hvor jeg derhjemme har 5-6 udvidelser stående, som udvikler spillet på nærmest alle tænkelige måder. Det samme er gældende for Ticket to ride, dog med den forskel at grundspillet er endnu nemmere at gå til end i Dominion. Ticket to ride er for nylig kommet i en juniorudgave 'Ticket to ride - First journey' som helt sikkert skal på vores hylde derhjemme, når junior bliver lidt ældre end halvanden. 
Flamme Rouge er et cykelspil - lån det med hjem og spil det mens du har Tour de France eller andre langstrakte cykelløb til at køre i baggrunden. Det er hyggeligt og lige til at gå til. 

Et nyt år er startet og det er spændende at se, hvad det bringer af nye spiloplevelser for os alle. Hvis du gerne vil dyrke brætspil mere, så mød op på Aabenraa Bibliotek tirsdage fra kl. 16 og frem. Her mødes en flok brætspilsentuitaster og spiller mange forskellige slags spil. Se mere i Facebookgruppen 'Aaben spil'  

Tags
Materialer