En verden af ny inspiration

27.06.19
Læsekompas.dk hjælper med at finde en bog, der passer til dig og giver ny inspiration med fokus på stemning og oplevelsen af at læse bogen.

Læsekompasset er en ny hjemmeside, der forsøger at gøre den digitale inspirationssøgning til mere end et kig i vennens bogreol eller en kedelig søgning. 
Folkene bag hjemmesiden har arbejdet meget med at skabe et sprog for, hvordan man taler om bøger og anbefaler bøger, som ikke kun gengiver handling. På den måde kommer man væk fra den kedelige søgemaskineoplevelse og ind i en mere personlig oplevelse, der handler om bøgernes appel og følelsen af at læse dem. 

På hjemmesiden finder du bl.a. nogle skiftende temaer som 'familiens skyggesider', 'krøllede fortællinger' og 'Tolkienesque'. Under hvert tema kan du se de enkelte søgeord, som beskriver læseoplevelsen af denne gruppe bøger. Temaet 'Det var en mørk og stormfuld nat' har fx ordene 'england', 'gotiske fortælllinger', '1800-1899', 'dyster' og 'dramatisk' til fælles.  Du kan gå videre i din søgning via disse ord eller lave en frisøgning på ord, forfattere eller enkelte værker. I frisøgningen kan du også vælge ud fra parametre som stemning, tempo, længde, fortællerstemme og skrivestil. 

Du logger på Læsekompasset med dit bibliotekslogin og har derfra direkte adgang til at gemme bøger på din huskeliste, låne og resevere bøger, lydbøger og ebøger direkte, samt lave lister som andre brugere også kan få gavn af. 

Læsekompasset er skabt i samarbejde med de danske folkebiblioteker og drives af DBC (Dansk Bibliotekscenter). Siden er lige nu lanceret i en betaversion, som løbende bliver testet og justeret, og der vil komme flere og flere bøger på siden.