Få et bredere udsyn med engelske podcast

01.03.19
Leder du efter en ny podcast, du skal lytte til? Fra en podcast-elsker til en anden, her er tre bud på engelske podcast, der kan blive din næste gode lytteoplevelse.

Jeg er som mange andre vild med podcasts. For at få et bredere udsyn lytter jeg også til engelske podcast. Det kan kræve lidt ekstra at finde noget godt, fordi det er et meget større område, og fordi man ikke nødvendigvis kender de kulturpersoner eller institutioner, der er afsendere. Her er et par anbefalinger til nogle, jeg holder af.

Den om litteratur
’Words To That Effect’ er en podcast for læseren, der vil udforske litteraturens verden endnu mere. Hvis du gerne vil vide, hvilken betydning litteraturen har for vores forståelse af dinosaurer, hvilken samfundsbetydning bogklubber har eller hvad en utopi er, og hvilken rolle genren spiller i dag, så lyt med her. Det er en podcast om historie, kultur, samfund, videnskab og kunst – alt sammen bundet sammen af den litterære tråd. Et overflødighedshorn af spændende, sjove og overraskende vinkler finder man i denne fine podcast fra Irland.

Samtidskommentatorerne
’The Waves: Gender, Relationship, Feminism’ – titlen siger det næsten selv. Hver uge mødes en række kvinder med gæster og taler om nyheder og kultur. Den røde tråd for deres snakke er den måde, de ser verden på gennem køn, kropskultur og feminisme. De er meget ærlige, nede på jorden og tager udgangspunkt i deres egne oplevelser og tanker. Emnerne er interessante og relevante, kvinderne er humoristiske og intelligente, men ikke teoritunge. En podcast for alle mulige typer kvinder, der gerne vil følge lidt med i tidens debatter.

Den gode historie
’Wolverine: The Long Night’ er en podcast for alle, der var vilde med ’Kvinden med den tunge kuffert’ eller i det hele taget bare er vilde med krimipodcasts. Specialagenterne Sally Pierce og Tad Marshall ankommer til den lille fiskerby Burns i Alaska for at undersøge mordet på en fikserbåds besætning. Det viser sig, at der er flere mystiske dødsfald, usammenhængende forklaringer og en række underlige hændelser og mennesker. Stemningen i podcasten er medrivende og scenisk. Man kan næsten mærke den kolde, klamme tåge på sin hud. Lugte kombinationen af havvand og fisk, tilsat rigelige mængder alkohol. Er du ikke så vild med alle de superheltefilm, så lad ikke navnet på podcasten afskrække dig. Wolverine er faktisk ikke særligt meget med i historien, og det er før han overhovedet bliver involveret i et superhelteteam.

Tags