Fantasy til dit forår

07.06.19
Her er 4 bud på gode fantasybøger du kan nyde, mens foråret bliver til sommer.

Når foråret skaber forandring og alt springer ud, får jeg lyst til at dykke ned i fantasyuniverser. Der er noget magisk ved det grønne, der kommer på ny, og så mange flotte steder i naturen kan virke sælsomt overnaturlige på denne tid.

I disse dage sender vejret mindelser om sommer, men mens vi stadig nyder forårets magi, er her nogle bud på fantasybøger, du kan læse i haven eller på dit yndlings læsested.

Throne of Glass
En af mine helt store fantasyserie favoritter er Sarah J. Maas historie om snigmorderen Celaena. Vi møder hende som slave i slatminerne, hvor hun bliver tilbudt sin frihed, hvis hun vil kæmpe som repræsentant for prinsen i en turnering mod andre tyve og snigmordere. Celaena er en totalt 'badass' og serverer girlpower af bedste skuffe, men der er mere ved hende end hun eller nogen anden aner. Det her er en bog om morderiske komplotter, magi, kærlighed, venskab og meget mere. Dybe, komplekse karakterskildringer i et generelt fedt persongalleri, der kun bliver bedre og bedre, jo længere ind i serien du kommer. Sarah J. Maas skriver utroligt godt, fængende og skaber plots der både er spændende og detaljerede.  

Den halve konge
Joe Abercrombies roman er en tempofyldt historie, der følger prins Yarvi. Familien ser ham som en halv mand, en skamplet, fordi han er født med en vissen hånd. Da faren og broren dør, og Yarvi selv bliver forrådt, sendes han ud på en farefuld færd, sammen med en gruppe udstødte, for at vinde Den Sorte Trone tilbage. Bogen er sat i et opdigtet univers, men emmer flere steder af vikingetidens ånd, æstetisk og idealer. Så læs den, hvis du er vild med vikingehistorier. En klassisk historie om ikke at leve op til verdens standarder, men indeholde så meget mere der er vigtigt og nyttigt. Her serveret på en rigtig fin måde.

Ravnedrengene
At leve med en synsk familie kan være noget af en mundfuld, især når man som Blue er den eneste der ikke har evnerne, men måske særligt, når man lige siden barnsben har fået at vide, at hvis man kysser sin store kærlighed, vil han dø. På trods af sit had til de rige, unge mænd, der går på Aglionby privatskole, bliver Blue roddet ind i jagten på ældgammel magi sammen med Gansey og hans venner og pludseligt bliver det lidt sværere ikke at kysse nogen. Maggie Steifvater mikser magisk fantasy med clairvoyance og synske evner på en original og forfriskende måde. Man får lyst til at køre med ud i Henriettas sommervarme sammen med vennegruppen, på jagten efter magi og gamle hemmeligheder.

Magnus Chase og kampen om sommersværdet
Riock Riordan leverer action packed og utroligt humoristisk fantasy, der trækker på mytisk stof. I denne serie følger vi Magnus Chase, der finder ud af, at hans far er en nordisk gud og dør på en og samme dag. I Valhalla er en del tilvænning nødvendig, men hurtigt finder Magnus ud af, at guderne er ved at gøre klar til krig og hvis han ikke finder sit fars forsvundne sværd, vil det betyde undergang. Riordans bøger er nemme at læse og nemme at komme ind i, du vil vende siderne hurtigere end du aner.  

Materialer