Forfatterstafetten 2022: Hanne-Vibeke Holst

09.11.22
Forfatterstafetten er i gang og denne uges forfatter er Hanne-Vibeke Holst.

Det er breaking news, når den populære og bredt læste forfatter Hanne-Vibeke Holst er romanaktuel. Det er hun nu med “Kriger uden maske”, som følger kunstneren Sonja Ferlov (1911-1984) i hendes formative år i Paris i tiden op til 2. Verdenskrig.

I Forfatterstafettens interview med litteraturformidler Sarah Hvidberg sammenholder Hanne-Vibeke Holst blandt andet Sonja Ferlovs kunstneriske tilblivelse med sin egen fars, som hun beskrev i romanen “Knud, den store” fra 2013:

“De har hver især en modstand fra patriarkatet. Min fars modstand handlede om, hvordan man bliver en rigtig mand. Det kunne han ikke leve op til. Sonjas modstand handler om, at man ikke er en rigtig kvinde, hvis man insisterer på at blive kunster.”

 

Forfatterstafetten er tilbage med nye forfattere. Der er linet op til en række dybdegående interviews, hvor de fortæller om deres forfatterskab. Følg de spændende samtaler med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg, når de løbende bliver lagt op her på siden. Du kan også se den samlede forfatterstafet og tidligere års forfatterstafetvideoer på forfatterweb. 

 

Materialer