Forsvind væk i fantasy til dit bogmaraton

08.06.21
Intens, magisk, velskrevet, fascinerende, kompleks fantasy, det er hvad Sarah J. Maas’ serie Throne of Glass er. En af mine absolutte yndlingsserier og min anbefaling til dit bogmaraton.

Celaena er ung, hun er lejemorder, en af de bedste der findes og hun soner en livstidsdom som slave i saltminerne. Men en dag kommer kaptajn Westfall og tilbyder hende sin frihed, hvis hun kæmper for kronprinsen i en turnering til døden.
Hertil lyder det jo lidt som noget alla Hunger Games og der er da også nogle sammenlignelige elementer. Men den forbudte magi rører på sig, noget vågner langsomt i Celaena og hendes fortid, og den her serie, handler om meget mere end bare en turnering. Det er kun den simple start på en serie, der udvikler sig eksplosivt i løbet af 7 bøger.
Sarah J. Maas skaber et komplekst fantasyunivers, som giver mening, er veludtænkt, originalt og meget interessant.

En af de ting der gør, at jeg elsker den her serie, er at historien hele tiden udvikler sig og bevæger sig nye steder hen. Verden og de karakterer vi møder folder sig mere og mere ud, og vi oplever et komplekst univers, som bliver fortalt, så man sluger det råt og vil have mere.
Karaktererne har dybde og kant. Efterhånden som man kommer længere hen i serien, bliver persongalleriet større og større, og mange af dem er vigtige personer og hovedpersoner, hvis synsvinkel man ser historien fra. Det lyder måske lidt voldsomt eller uoverskueligt, men det er det slet ikke. Når man læser det, bliver man dybt involveret i de meget fascinerende karakterer og deres historier, som flettes ind og ud af hinandens, så man egentligt bare hele tiden har lyst til at læse videre.

Sarah J. Maas ved, hvordan hun skal skrive så alle følelser involveres, og det gør hun overbevisende og troværdigt. Det er storslået, men man nyder det, for indimellem er det lige præcist det man har brug for: en velskrevet, spændende og fascinerende fantasyfortælling, der sætter alle følelserne i gang.
Serien findes både på dansk og engelsk.

Throne of Glass er en ret lang serie, så hvis du ikke lige er hurtiglæser, har jeg her et par bud på andre rigtigt gode serier du kan læse. Se dem nedenunder artiklen her. 

Du kan lige nu deltage i en række sjove læseudfordringer, som vi kalder bogdyste. Du kan deltage i bpgfemkamp, bogtriatlon og bogmaraton. Du kan deltage i bogdystene med disse skemaer, som du selv kan printe eller hente på biblioteket. Du bestemmer selv, hvor mange du deltager i. 

 

Materialer