Inspirationsliste: Graphic novels & tegneserier

Er du ikke til de store tykke bøger, så prøv en graphic novel eller en tegneserie. På denne liste finder du et udvalg for de 9-14-årige.

Listen er udarbejdet af bibliotekar Jette Holmgaard Greibe for BibMedia.

Har vi ikke alle titlerne på Aabenraa Bibliotekerne, du kan bestille dem på bibliotek.dk.

Du kan se og printe hele listen her (åbner som pdf i nyt vindue)

Slip fantasien fri

Magi bliver man aldrig for gammel til. Portaler til andre verdener, drager, elvere og andre skønne væsner, der kan føles som mangelvarer i vores verden, møder man i stor stil i disse bøger.

Gys og andre godter

(Der kan holde søvnen fra døren)

Der er ikke noget, der stikker et godt gys. Når man er lige ved at sove og pludselig ser et eller andet udenfor, så kan man godt vinke farvel til søvnen de næste par timer. Findes der så en bedre måde at bruge tiden på end at læse en uhyggeligt god bog?

Hvad nu hvis? - Historier fra en mulig verden

Hvad nu, hvis hele verden var oversvømmet eller måske styret af aliens? Eller alle voksne med ét blev væk, og ingen anede, hvad der var sket? Uden voksne var verden måske bedre at leve i. Hvis man så ovenikøbet fik verdensherredømmet, så var man da lykkelig! Ikke?

Hverdagsliv på godt og ondt

Hverdagen er det, der virkelig sker. Nogle dage er man meget sammen med sine venner, måske skal man skifte skole og bo et nyt sted, eller man mister nogen, man holder af.

Noget at grine af

Et godt grin kan få dagen til at blive meget bedre. Og hvis ikke man lige umiddelbart kan finde noget at grine af, kommer her forslag til bøger, som lover ’grine-garanti’.