Litteraturformidleren anbefaler

16.07.20
The Far Field er en roman om at vokse op med et kompliceret forhold til sin mor, om de spor sådan en opvækst og dens mysterier og spørgsmål kan sætte i én, om at miste og søge efter noget mere.

I The Far Field møder vi Shalini som er vokset op i en velhavende familie i storbyen Bangalore i det sydlige Indien. Hendes mor er en selvstændig kvinde fuld af ubenyttet intelligens og potentiale. Hun påvirker alle omkring sig med sit temperament, omskiftelige lune, sin højtråbende facon, klare meninger og ironi og sarkasme, som hun tryner folk med. Opvæksten med sådan en mor er ikke nem, men alligevel har Shalini en stærk og på sin vis ubrydelig kærlighed til sin mor.

I kølvandet på morens død går Shalini lidt i stå og mister lysten til at skabe noget nyt for sig selv. Indtil hun bliver fyret fra sit job og beslutter sig for at rejse til Kasmir i det nordlige Indien. I løbet af sin barndom, havde moren kun én tæt ven, Bashir Ahmed, som arbejdede i Bangalore, men havde sin familie i Kasmir. En dag forsvandt han tilbage til Kasmir og efterlod noget uklart og mudret i Shalini og morens forhold.

En fysisk og mental rejse

Shalini rejser ud for at finde en afklaring og forløsning, men undervejs bliver hun involveret i mere end hun havde forestillet sig og bliver udfordret på hendes privilegerede udsyn og naive tilværelse.
Kasmir er nemlig en region splittet og ødelagt af voldelige og politiske konflikter mellem folkegrupper. Mens det for Shalini er en rejse fremad mod nye indsigter er det også en rejse tilbage i hendes fortid.

Romanen giver et indblik i noget af Indiens historie, kultur og samfundsstrukturer. Den giver en fornemmelse af, hvor komplekst et land Indien er, men vi ser det hele fra den personlige vinkel og fra familiens vinkel, hvilket gør romanens emner meget nærværende. Sammen med Shalini drager vi ud og oplever et nyt sted og må lære det og dets kulturelle koder at kende. Der er mange utroligt stemningsfyldte beskrivelser af hendes omgivelser og byerne og bjergene.

En tankevækkende og medrivende roman, der også vil være virkelig god til læsekredse, hvis man har lyst til at læse en engelsk bog.

 

Materialer