Red verden - 4 forskellige Pandemic-brætspil

04.01.21
Pandemi på den fede måde - samarbejdsspil i topklasse.

Man kan godt blive træt af at høre om Coronapandamien, men jeg bliver aldrig træt af at reklamere for Pandemic-spillene. De var populære allerede inden coronapandemien, og jeg tror på, at de vil være det i mange år fremover. De her fire spil er at finde i bibliotekets base og snart kommer også Pandemic Hot Zone North America.

Hvis man ikke ved, hvad man skal lave her under nedlukningen, og man er lukket inde med sine nærmeste, vil jeg klart anbefale, at man får bestilt en af de tre sæsoner af Pandemic Legacy hjem fra nettet. Vi kan desværre ikke købe det hjem til udlån på biblioteket, fordi man ødelægger ting undervejs i spillet. Men - selv om man kun kan spille det hele igennem én gang - er der til mange timers underholdning i et spil, og det er alle pengene værd. 

Pandemic

Det originale Pandemic spil handler kort sagt om, at man skal arbejde sammen 2-4 spillere om at udrydde 4 sygdomme, der hærger verden. Man får hver en rolle med hver sin styrke, og så gælder det om at bruge hinanden styrker bedst muligt, inden sygdommene får overtaget. 

Man skal have fundet en kur til hver af de fire sygdomme, og det gøres ved at samle kort nok til at en kur kan produceres. 

Pandemic - Fall of Rome

Dette spil handler faktisk ikke om sygdom. Derimod handler det om at bevare det romerske imperiums storhed mod invaderende tyske stammer. I dette spil er det ikke kure, man samler kort til, men derimod alliancer, så det bliver muligt for romerne at slutte fred med deres naboer. Samarbejde er stadig nødvendigt, og så er en vellykket historisk kontekst altid god. 

Pandemic Iberia

Igen er Pandemic-spillets elementer blevet flyttet til en historisk kontekst. Denne gang er det den Iberiske halvø i 1848, en brydningstid på mange punkter. Her skal man samarbejde om at bekæmpe malaria, tyfus, gul feber og kolera, samtidig med at udbygning af vandforsyninger og jernbanenet vil hjælpe en i kampen mod sygdommene. 

Pandemic: Rapid Response

Dette spil er markant anderledes end de andre, specielt på et punkt - stressfaktoren! Et almindeligt pandemic-spil er kendetegnet ved at være et samarbejdsspil, og at man i samarbejdet kan snakke tingene igennem og blive sikker på, hvilke ryk man skal foretage sig. I dette spil er man i kamp med tiden i bogstavelig forstand. Man skal nå så meget som muligt inden timeglasset løber ud. Spilbrættet er et fly, hvor man som spillere skal levere livsnødvendige forsyninger rundt om i verden, til der hvor der er brug for dem. 

Tags
Materialer