70 år med Rasmus Klump

09.12.21
Genrationer af danskere er vokset op med historierne om Rasmus Klump og vennerne på det gæve skib Mary. I år fylder den pandekageglade bjørn 70 år.

Husker du også Rasmus, Pingo, Skæg og Pelle fra din barndom?

Det gør dine forældre sikkert også, og måske har du allerede læst om vennernes eventyrlige rejser til alt fra Pingonesien til Fortidsland for dine egne børn.

I år er det 70 år siden, at den lille bjørneunge med polkaprikkede bukser og en blå strikhue optrådte som tegneserie i Berlingske Aftenavis for første gang. Rasmus Klump blev skabt af tegneren Vilhelm Hansen, og hans kone Carla skrev dialogen til historierne.

Allerede i 1952 kom det første album med titlen "Rasmus Klump bygger skib", hvor Klump og hans venner Pingo, Pelle og Skæg bygger skibet Mary, der er opkaldt efter Klumps pandekagebagende mor.

Striberne om Rasmus Klump og hans venner blev hurtigt en international succes, og fire år efter premieren blev avisstriben trykt i 120 internationale aviser. Der er udgivet over 100 forskellige bøger med Rasmus Klump, og serien er udgivet i mere end 21 lande. 

Foruden de mange skønne tegneseriebind kan du i dag finde alt fra en julekalender til Pixi-bøger om Rasmus Klump og vennerne. Herunder har vi samlet et udpluk af Klump-historier, som både nye og trofaste fans kan gå på opdagelse i.  

 

Materialer