Alletiders Mira vinder Pingprisen 2020

04.11.20
"Mira - #kreaklubben, #familie, #kys" af Sabine Lemire og Rasmus Breignøi vinder i kategorien "bedste børne/ungdomstegneserie" ved årets Pingpris

Bøgerne om Mira er skønne, og de har skabt læseglæde hos utroligt mange - nok især piger mellem 9 og 13, der let vil  kunne identificere sig med Mira. 

I "Mira - #kreaklubben, #familie, #kys" er Mira på vej i pubertet, og flere store spørgsmål melder sig. Er hendes far, hendes rigtige far? Hvordan skjuler man de små buler, der er på vej under blusen? Og hvordan føles den første forelskelse?

Juryen begrundelse lyder: Det er en kunst at ramme den unge målgruppe med et så præcist sprog og dialog, at det læser som måden teenagere taler på. Samtidig er der en leg i det visuelle alt andet end stringente udtryk, hvor der er plads til de små nuancer og skift i mimikken og figurerne. Alle der enten har en datter, eller selv har været en datter, vil kunne genkende de følelser som skildres i tegneserien. Samtidig er det dejligt at se et emne som skilsmisse behandlet ikke som traumatisk, men mere med blik for det dagligdags triste.

Se Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi takketale herunder (YouTube)

 

Læs alle tegneserierne om Mira, find dem her. Fem danske og udenlandske tegneserier var nomineret, og de kan alle lånes på biblioteket. Bestil dem fra listen herunder. 

Pingprisen er en årlig tegneseriepris, etableret af tegneseriemagasinet "Nummer 9" og Dansk Tegneserieråd, der hvert år uddeler priserne. Der uddeles priser i fem forskellige kategorier. Læs mere  kategorierme, og alle de nominerede til Pingprisen 2020 her.  

 

 

Materialer