I juli skal børnene - igen - forsøge at slå en vaskeægte rekord, der kommer med i Børnenes Rekordbog 2022.

Biblioteket tager sommer-revanche 

01.06.21
Workshops, endnu flere workshops, fortællinger, robotter, BookCamp, et enkelt rekordforsøg og Lille Virgil plus en masse kreativitet står på programmet, når Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse inviterer alle børn på biblioteket i sommerferien. 

- Sommerferien er børnenes frirum. Det er her, de kan lege for legens skyld. I haven, på stranden og bestemt også på bibliotekerne. Og vi har linet nogle ret fantastiske arrangementer op hen over sommermånederne, siger Ditte Maj Sjørslev, der er børnekulturformidler på Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse. 

Det er generelt en god idé at tage den kreative sommerhat på i sommermånederne. 

Bibliotekerne byder nemlig på en lang række workshops; “Tegneworkshop med Anne Hoberg”, “Nomerne-Workshop med Jan Kjær”, "Fortælling og fartøjer” og “Is-designer for en dag”, hvor der skal laves perle-is, som helt sikkert ikke smelter i sommervarmen. 

Ditte Maj Sjørslev står blandt andet for arrangementerne “Fortælling og fartøjer”, der kommer til bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro og Tinglev. 

“Fortælling og fartøjer” er historien om dengang verdens mindste pige rejste ud i verden for at gøre sig sin lykke. Bagefter er der kreativ workshop, hvor du kan bygge bæredygtige både og andre fartøjer af skrald. Fartøjerne kan kan bruges, når du selv rejser videre ud i verden for at gøre din egen lykke.

Derudover indtager Lego-robotterne Aabenraa Bibliotek i ugerne i ugerne 26 og 28. Her løber “Leg og byg med Lego-robotter” af stablen fra 10 til 13 - hver dag. Du kan blandt andet prøve ”LEGO WeDo” eller ”LEGO SPIKE”, og måske der også dukker en udfordring op, som skal løses. 

I ugerne 27 og 29 er der “Leg og byg med Makey Makey”. “Makey Makey" er en teknologi, som du kan sætte sammen med microbitten og dermed konstruere et klaver eller din helt personlige spillekonsol.

Er du mere til rekorder, skal du helt bestemt forbi Aabenraa Bibliotek tirsdag d. 6. juli, hvor vi endnu engang forsøger at slå en ny rekord, der skal med i Børnenes Rekordbog 2022.

I juli er der desuden BookCamp-SommerSjov, hvor du sammen med to af bibliotekets sjoveste børnekulturformidlere vil gå på skattejagt efter nogle af de mange perler og diamanter, der gemmer sig i fortællingernes skatkammer, også kaldet biblioteket. Du kommer til at arbejde kreativt med historier ved at bruge lego, tegning, lyd, video og kamera, når vi skal udforske, hvad en historie egentlig består af. 

Vil du ha’ mere? 

Ok. Lille Virgil har indtaget biblioteket i Aabenraa. Hen over sommeren kan du lege i Virgils hus; en store fantasifulde udstilling. Samtidig kan du lave din helt egen tohovedede drage, som Lille Virgil jo mødte på sin færd.