Børnebogcast: Børns læsevaner 2021

15.06.22
Børnebibliotekar Julie Arndrup har besøg af Lisbet Vestergaard fra Tænketanken Fremtidens biblioteker, der præsenterer de vigtigste pointer fra den nye undersøgelse af børns læsevaner. Sammen prøver vi at formulere den faglige undersøgelse på en måde, så forældre kan bruge den til konkrete tips og tricks.

Skal læsevanerne have et skub i sommerferien?

Deltag i Sommerbogen 2022, der er en læsekonkurrence, hvor alle kan være med. Løs ti sjove læseudfordringer, skriv tre anmeldelser og aflever dit udfordringsark på dit lokale bibliotek. 

Alle, der afleverer et udfyldt udfordringsark, får en bogpræmie og er med i lodtrækningen om én af tre hovedpræmier; at tømme en boghandel på fem minutter.

Læs mere om Sommerbogen 2022 og hent dit udfordringsark til print her (eller på dit lokale bibliotek

Lyt til eller hent episoden om børns læsevaner 2021 her (varighed: 39:22 min.).

Center for Anvendt Skoleforskning har gennemført undersøgelsen "Børn og unges læsning 2021", som del af udviklingsprojektet "Ny viden: Børn og unges læseglæde og læsefællesskaber", der er ledet af Tænketanken Fremtidens Biblioteker.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre, Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekschefforeningen og Forbundet Kultur og Information. 

Undersøgelsen ligger som gratis e-bog på fremtidensbiblioteker.dk og Center for Anvendt Skoleforsknings hjemmeside.   

Hvis du vil vide mere om projektet, så kontakt Lisbet Vestergaard på lv@fremtidensbiblioteker.dk

Vi anbefaler ikke så mange titler i denne episode af Børnebogcast, men herunder kan du finde nogle af de titler der har fået rigtig mange børn til at elske at læse.

Børnebogcast er produceret af Københavns Biblioteker, hvor børnebibliotekar Julie Arndrup med gæster inspirerer til læsning.

Hvad kan børnene selv læse, og hvad kan du læse højt, når I har været igennem alt det, du husker fra din egen barndom? Hvad er der kommet af nyt og hvad er godt? Der kommer cirka ti episoder om året, og de er temabaserede, så du kan finde lige det emne, der er relevant for dig og din familie.

Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din favoritpodcast-app.

Jingle: "The Show Must Be Go", Kevin MacLeod (incompetech.com). Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License.

Materialer