Fodaftrykket er lavet af kasserede bøger fra Aabenraa Bibliotek. Det dækker 36,4 kvadratmeter. Det er andet år i træk, Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse optages i rekordbogen.

Børnene sætter rekordaftryk

06.07.21
[Opdateret med video fra Aabenraa Lokal TV] Genforeningsparken i Aabenraa fik endnu et fodaftryk, da 44 børn og unge på tre minutter og 23 sekunder genfortolkede et af de mange indgraverede fodaftryk i kasserede bøger fra Aabenraa Bibliotek. Aftrykket er 36,4 kvadratmeter og optaget i Børnene Rekordbog 2022.

- Vi er superglade for at se, at så mange børn og unge havde lyst til at bruge vores kasserede bøger til at slå endnu en rekord, der kommer med i Børnenes Rekordborg, forklarer Majken Fosgerau Salomonsen, der er børnekulturformidler ved Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse. 

Det er andet år i træk, at børn og unge i samarbejde med Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse sætter en rekord, der er med rekordbogen. I 2021 lavede 25 børn og unge Danmarks længste bevægelige kuglebane af kasserede bøger og transporterede en bold 66 meter rundt på biblioteket - på bare tre minutter og 40 sekunder.

Fodsporet af kasserede bøger blev et 36,4 kvadratemter og genfortolker i stort format et af de mange fodaftryk, der er indgraveret i Genforeningens fliser. Samtidig foreviges fodsporet og Genforeningen i Børnene Rekordbog 2022. 

I alt 44 børn og unge mellem 6 og 14 år fra Aabenraa Kommune deltog i bogrekorden, der var en del af bibliotekets sommerferieaktiviteter. 

Genforeningsparken er Aabenraas nye plads midt mellem Folkehjem og Aabenraa Bibliotek. Det var her, H.P. Hanssen den 17. november 1918 foran 3.000 tilhørere udråber Aabenraa-resolutionen fra balkonen på Folkehjem. 

Nelli Geertsen, tipoldedatter til Jørgen Geertsen, som var på pladsen i 1918 deltog i dagens rekordforsøg. Jørgen Geertsens fodspor og navn er indgraveret i fliserne lige under balkonen på Folkehjem. 

Aabenraa-resolutionen beskrev kravet om en afstemning, der skulle afgøre, om Sønderjylland igen skulle være en del af det danske rige. I 2020 var det 100-året for genforeningen. 

Mikael Brøgger, redaktør på Børnenes Rekordbog, sikrede, at alle retningslinjer blev overholdt i rekordforsøget.

Du kan se, hvordan rekorden kom i hus lige her (Aabenraa Lokal TV

Materialer