Cyklen i Genforeningsparken i Aabenraa er bygget af kasserede bøger, som enten er slidte eller forældede og derfor ikke kan lånes ud.

Børnene tager endnu en rekord

08.07.22
For tredje år i træk sætter lokale børn og Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse en rekord, der kommer med i den nye udgave af Børnenes Rekordbog. Denne gang med en cykel bygget af kasserede biblioteksbøger. 

Tour de France-feberen har også ramt Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse. Derfor er temaet ved årets rekordforsøg helt naturligt valg.

- Det er så fedt, at vi sammen med børnene endnu engang kan sætte en rekord, som bliver en officiel del af rekordbogen. Børnene har alle tre gange knoklet for, at få rekorderne i hus, siger Lene Mørk Damm, børnekulturformidler ved Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse.

40 børn byggede onsdag en 60 kvadratmeter cykel af kasserede bøger i Genforeningsparken. Få meter fra den officielle Tour-rute gennem Aabenraa Kommune. 

I 2021 og 2020 kom børnene og Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse i Børnenes Rekordbog med fodaftrykket på 36,4 kvadratmeter og Danmarks længste bevægelige kuglebane. Begge gange var redskaberne også kasserede bøger fra de lokale biblioteker. 


40 børn deltog i rekordforsøget om at bygge en kæmpe cykel af kasserede bøger.
Tags
Materialer