Børnevalg 2021: Børnenes stemmer tæller

27.10.21
Landets biblioteker inviterer fra fredag den 28. oktober til Børnevalg 2021. Målet er at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for dem. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat. 

De danske folkebiblioteker står derfor bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse. Det sker ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Feltet er bredt og på mange måder mangfoldig fra kendte og populære børnebøger. Det sætter krav til barnets stillingtagen, men de bliver heldigvis hjulpet godt på vej ved de flotte valgplakater og slogans.

Børnevalget læner sig op ad de samme præmisser, som ved fx kommunalvalget, der er for de voksne, og børnene får en stemmeseddel med de børnelitterære kandidater.

Som ved andre valg skal vores små mennesker efter grundig overvejelse ind i stemmeboksen og afgive deres stemme. Valget bliver afgjort ved flertalsvalg. Akkurat som ved andre valg.

Tag børnene med til Børnevalget 2021 på bibliotek fra fredag den 28. oktober til og med tirsdag den 16. november, hvor der også er kommunal- og regionsrådsvalg 2021. 

Fredag den 28. oktober afsløres årets 11 kandidater, og børnene kan frem til den 16. november stemme på børnebiblioteker over hele landet.

Børnevalg er et samarbejde mellem landets folkebiblioteker og Danmarks Biblioteksforening.