Bolderslev skole har Aabenraa kommunes klogeste 6. klasse

07.12.22
Bibliotekernes videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” blev afholdt på Aabenraa bibliotek d. 7. december 2022. Quizzen er en ærefuld konkurrence, som hvert år kårer Danmarks klogeste 6. klasse efter en hård dyst over flere runder.

Elever fra kommunens 6. klasser satte alt ind, da den nervepirrende quizdyst blev indledt i den lokale runde på Aabenraa Bibliotek. Kampen er om den eftertragtede titel ”Danmarks klogeste 6. klasse” blev sagt i gang med spørgsmål og svar om bl.a. ferskvandsfisk, flag, fodboldspillere i Europa og sjove bøger fygende gennem lokalet. Bolderslevskole var i år vinderne, og kan nu kalde sig for Aabenraa Kommunes klogeste 6. klasse. De efterfølgende regionale runder sættes i gang i januar og afsluttes med den store finale, som afholdes 1. februar 2023.

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I den lokale runde dyster fire 6. klasser med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og dermed går videre til en regional runde. Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen for at dyste om en plads i den store finale. Den 11. januar 2023 afholdes de regionale runder ni steder i landet. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 1. februar 2023 via livestream.

 

Baggrund

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

”Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. ”Smart Parat Svar” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.