Dragefestival: Byg din egen drage

12.08.21
Tag din familie under armen og genopdag den ældgamle dragetradition. Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse byder lørdag d. 11. september på en hel dag, hvor du i Padborg kan bygge din helt egen drage.

På dagen hygges der med dragebygning af kendte dragekonstruktioner; blandt andre slæde- og deltadrager. Dragerne bygges i gode dragematerialer og under kyndig vejledning af dragebyggere.

- To professionelle drageinstruktører guider børnene i at bygge deres helt egne drager. Haler, pinde og snore har de med, så det er bare med at møde op og bygge en drage, som kan flyve over Genforeningsparken eller omkring Oldemorstoft, forklarer Hanne Hanne Dica Trøstrup, der er bibliotekar og kulturformidler hos Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse.

Festivalen løber af stablen ved Museum Oldemorstoft i Padborg lørdag den 11. september mellem 10 og 15.

En scenebil indtager pladsen foran Museum Oldemorstoft. Bilen er udsmykket med 20 store og små, farvestrålende drager som inspiration til alle dragebyggere. I løbet af fem timer hygges der med dragebygning af kendte dragekonstruktioner. Man behøver ikke deltage i alle fem timer. 

Arrangementet er for børn og unge fra fem år, der i fællesskab med søskende, forældre eller bedsteforældre udfordrer dragebygge-evnerne. 

Dragefestival for børnefamilier 
Museum Oldemorstoft i Padborg lørdag den 11. september mellem 10.00 og 15.00
Fri entré. Tilmelding nødvendig 

Arrangeret i samarbejde med Aabenraa Kommune og støttes af Kulturministeriets pulje ”100 dage med kultur og idræt”.