Maike Albertsen Zwoch er igen i år klar med DR Romanklubber og gode tips til sæsonens bøger.
Maike Albertsen Zwoch er igen i år klar med DR Romanklubber og gode tips til sæsonens bøger.

Find din næste læseklub og få ny læseinspiration

30.09.19
Efteråret er lig med uldne sweatre, varme drikke og ikke mindst bøger. Derfor er der både opstart af DR Romanklubben, mulighed for at læseheste kan finde sammen i nye læsegrupper og inspiration til din næste gode bog på bibliotekerne dette efterår.

Den sidste side er vendt i romanen, du længe har glædet dig til at læse, og trangen efter flere sider er ikke til at få væk igen, for flere spørgsmål er opstået, end der er blevet givet svar. Og hvad mente forfatteren med den der sætning på side 120? Og på side 158?

Dit lokale bibliotek kommer dig til undsætning og er mødestedet for læseheste, der vil mødes med andre med en ustyrlig trang til dramatiske slægtsromaner på samme niveau, som når trangen til fyldte chokolader opstår midt i en slankekur eller en helt anden genre, som hverken naboer, husstanden eller omgangskredsen deler med dig. Måske kender du også følelsen af at ville dele oplevelsen med en god bog med andre og diskutere, hvad den åbne slutning betyder. Den 21. oktober kl. 17 og 18 på Aabenraa Bibliotek kan du finde din nye læseklub ved enten at danne en ny med andre bogstavsinteresserede eller hoppe med i en eksisterende læsegruppe, der har plads til flere medlemmer. Litteraturformidler Katja Norup er vært og giver gode tips til, hvordan man starter en læseklub og får den bedste oplevelse sammen om bøgerne.

Sæsonens bedste bøger

”Man skal altid slutte året af med en fantastisk bog.”

Ordene er Katja Norups. Hun er litteraturformidler på Aabenraa Bibliotekerne og sammen med bibliotekar Maike Albertsen Zwoch, vil hun til Bogcafé fortælle om sæsonens bedste bøger, som måske skal være den sidste, du læser i år eller den første i det nye år? De to bogeksperter har gennemsøgt terrænet for de bedste bøger og tager rundt på alle bibliotekerne i kommunen den 25.-29. november kl. 10 eller 17 for at give de allerbedste videre, som kan blive din næste storeoplevelse eller en julegaveidé. Se hvor og hvornår på aabenraabib.dk. 

Morten Pape, Mathilde Walter Clark og Karen Fastrup har alle tre det til fælles, at de har skrevet en bog, der sidste år blev nomineret til DR Romanprisen, som er Danmarks største læserpris. Vinderen findes af medlemmerne i DR Romanklubberne i hele landet og også dette efterår og denne vinter kan du være med til at finde vinderen i læseklubben i Aabenraa eller Bov. Der skal læses seks bøger, der alle er nye, danske og markante. Romanklubberne mødes en gang om måneden med en bibliotekar som ordstyrer og taler om den nyligt læste bog. Når de seks bøger er læst indstilles de fire bedste. Der er rift om pladserne og nye medlemmer har fortrinsret, mens tidligere medlemmer kan komme på venteliste. Opstartsmødet er den 4. november kl. 10.30 på Aabenraa Bibliotek og den 5. november kl. 10.30 på Bov Bibliotek, hvor den første bog bliver udleveret. Tilmelding på aabenraabib.dk senest den 31. oktober kl. 12.