Hvad er dit yndlingscitat?

22.08.19
Har du et litterært citat på dansk, du elsker mere end andre? Har du måske ligefrem et yndlingscitat? Så er det nu, det har chancen for at blive hele Danmarks yndlingscitat.

Et godt citat har en nærmest magisk kraft. Budskabet i citatet kan nå dig på det helt rigtige tidspunkt i dit liv, det kan tale til noget universielt i mennesket eller måske rammer sproget dig, som noget smukt og vidunderligt i sig selv. Hvad end det er H. C. Andersen, Tom Kristensen eller Sara Blædel, der har skrevet det litterære citat, der betyder noget særligt for dig, så er det nu, du skal dele magien med os andre. 

I forbindelse med temasamarbejdet 'Med andres ord' og Danmarks Biblioteksuge 2019 i uge 37, kan du nu dele dit yndlingscitat og være med til at bestemme, hvilket litterære citat, der er Danmarks yndlingscitat. På alle Aabenraas biblioteker kan du frem til 30 august finde postkort, hvor du kan skrive dit yndlingscitat og give til bibliotekaren eller dele online. Du kan også gå direkte ind på www.yndlingscitat.dk og nominere dit citat direkte. Efterfølgende vælger en jury ni citater, som resten af Danmark kan stemme på. 

 

 

Med andres ord
I de kommende fem uger dykker danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ‘Med andres ord’, hvor bl.a. litterære citater fører os ind i værkerne. Hos DR kan man fx opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’ og den digitale feature Bøgernes danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i litteraturen på dr.dk. På Aabenraa Bibliotekerne spejles det i udstillinger med Øgendahls store forfattere og mange andre klassikere. Der vil være rig mulighed for at blive inspireret af citater og opleve det nærværende og relevante ved klassikere.

Det er sandsynligvis som modtrend til, at vi har så travlt med alt det nye, at utroligt mange af de store klassikere de seneste år er begyndt at udkomme i genudgivelser og eksklusivformater. Som mennesker er vi besatte af at storme fremad, men vi har også brug for at se os tilbage for ikke at miste overblikket. I klassikeren ser vi noget eviggyldigt, noget vi kan klamre os til, og som taler til os på tværs af tid. Det, vi undersøger i dette efterår, er hvad klassikeren kan.