Du skal blandt andet bruge mundbind, når du tager i supermarkedet, på biblioteket eller besøger kulturhuse.

Hvilket mundbind skal du vælge?

29.10.20
Mundbind, værnemidler og skærpede restriktioner. Vi skal alle til at bruge mundbind i flere sammenhænge, men hvordan vælger du det rigtige og er stofmundbind et miljørigtigt alternativt for dig?

Forbrugerrådet TÆNK har testet mundbind og samlet gode råd til, hvordan du vælger det rette mundbind:

Læs artiklen "Mundbind: Sådan køber du de rigtige" og få information om mærkningsordninger plus forhandlere, og hvordan du forholder dig, hvis du er blevet snydt af en webforhandler.

Læs artiklen "Stofmundmind: det skal du vide før du køber et" , hvis du overvejer om stofmundbind er relevant for dig. Læs blandt andet om, hvilke otte ting et stofmundmind bør leve op til.

TÆNK har desuden offentliggjort en test af mundbind, hvor du kan kan læse mere om, hvilke mundbind der beskytter bedst og er mest behagelige at have på.

Læs mere om mundbind og smitteforebyggelse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan downloade en pjece om brug af mundbind i det offentlige rum. Pjecen er udarbejdet på flere sprog. Folderen oplyser også om, hvordan engangsmundbind kan opbevares og genanvendes ved kortvarig brug.

De nye resiriktioner betyder, at du skal bære mundbind, når du besøger offentlig tilgængelige bygninger; herunder Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse.