Krimiforfatter Anne Mette Hancook
Krimiforfatter Anne Mette Hancook

Krimiforfatter fængslede publikum i Bov

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.02.18
I tirsdags gæstede Anne Mette Hancook Bov Bibliotek, og fortalte levende og inspirerende om sin anmelderroste debutroman Ligblomsten.

Den journalistuddannede krimiforfatter med rødder i Gråsten kom blandt andet ind på skriveprocessen, hvor de første 30 sider af romanen havde taget rigtig lang tid for hende at skrive. 

Det rykkede først for alvor, da hun sagde sit fultidsjob op og begyndte at skrive på hverdage fra 8-15, mens hun sad på forskellige caféer i København. Og det uanset om hun følte sig superinspireret eller egentlig ikke gad. At være forfatter er et arbejde, nogle dage et hårdt arbejde sagde hun.

Ligblomsten udkommer snart i udlandet, og Anne Mette Hancook har to’eren parat til sine danske læsere. Den hedder Mercedes-snittet – opkaldt efter det snit som en retsmediciner åbner et ligs torso med under en obduktion. Bogen udkommer 1. juni.

Men lige nu glædede Anne Mette Hancook sig meget til at hun skulle deltage i krimi-messen i Horsens til marts. Her får hun overrakt Årets Debutantdiplom af Det Danske Kriminalakademi.

 

Materialer