Hos buggi.dk kan man søge spændende børnebøger - udelukkende via emojier. Her er det kærlighed, enhjørning og troldmand.

Lad emojis guide dig

23.03.21
Buggi.dk er et intuitivt værktøj, som ved hjælp af emojier og teknik foreslår bøger, der passer til dig og dit barn. Det er supernemt. Prøv selv. 

SÅDAN GØR DU

  • Gå ind på buggi.dk her
  • Første gang, du besøger Buggi, skal du vælge, hvilket bibliotek du hører til. Vælg Aabenraa Bibliotek. 
  • Nu er du allerede i gang. Scroll ned for at finde en god bog og lad emojierne guide dig. 
  • Tryk på en bog for læse, hvad den handler om. Her kan du også se, hvor bogen står på biblioteket. Er den udlånt, kan du reservere den, og er den tilgængelig som ebog eller lydbog, kan du trykke på linket og gå direkte til fortællingen. 
  • Under “opdag” i menuen kan du søge efter bøger. Du søger med emojis, og du kan vælge, om bogen skal være kort eller lang, let eller svær eller om der skal være mange tegninger eller tungere med tekst tekst. 
  • Det er selvfølgelig også muligt at søge med tekst efter en specifik titel; fx “Den rustne verden - flugten fra Danmark” af Adam O.​​​​​​

Gå til buggi.dk her

Skal vi ikke gøre det endnu nemmere at finde en god bog og lydbog fra Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse?

Selvfølgelig skal vi det.

Derfor er Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse nu en del af Buggi.

På Buggi guider små emojier, fx ikoner med zombier, kærlighed eller en grædende smiley, dig og dit barn, så den helt rigtige bog kommer med hjem, eller finder vej ud gennem ørebøfferne som lækker højtlæsning. 

Man skal ikke bruge tekst til at søge efter en bog. I stedet viser emojier og interaktive figurer vej til bøger med den ønskede stemning eller sværhedsgrad.

Bøgerne på buggi.dk er tagget med de læseoplevelser, der betyder noget for børn: Man kan fx se, om bøgerne er lidt sjove eller meget sjove, hvilken stemning der er i bogen, og hvor mange illustrationer, der er på siderne.

Ved at kombinere bøgernes karaktertræk med kunstig intelligens opstår der nye sammenhænge mellem bøgerne. På den måde kan siden hele tiden foreslår de mest relevante bøger til det enkelte barn.

Buggi præsenterer et kernerepertoire af de allerbedste børnebøger til børn på omkring 3.-5. klassetrin. Bøgerne er nøje udvalgt af børne- og skolebibliotekarer, der også har været med til at udvikle Buggi og det særlige vokabular for læseoplevelse. Der tilføjes løbende nye titler.

Når du eller dit barn har fundet en bog i Buggi, viser en illustration vej til den rigtige hylde på biblioteket. Er bogen udlånt får man hjælp til at reservere bogen på bibliotekets hjemmeside.

Hvis bogen desuden findes som lydbog eller e-bog på eReolen Go, linker Buggi direkte videre. Simpelt og nemt.  

God læse- og lyttelyst…