Læsning forandrer dig og verden

09.09.19
Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag.

Derfor sætter Danmarks Biblioteksuge 2019 i uge 37 særlig fokus på LÆSNING. Folkebiblioteker over hele landet deltager og på Aabenraa Bibliotekerne vil du opdage bannere og bogmærker med inspiration til, hvordan man får børn til at læse mere. Læsning kan gøre så meget godt for os som mennesker, og det er vigtigt, at læsning er en naturlig del af vores liv.

 

Læsning og læselyst
Danske børn læser desværre stadig mindre, og mediebilledet sætter den fordybende læsning og tiden til fritidslæsning under pres. Som en del af Danmarks Biblioteksuge sætter en række organisationer, med Danmarks Biblioteksforening som initiativtager, spot på behovet for særlig fokus på læsning.
På en høring på Christiansborg den 11. september præsenteres et oplæg til en national læsestrategi, som vil indeholde en række råd og anbefalinger til hvordan vi sammen kan få øget læselysten i befolkningen, og ikke mindst blandt de yngre.
Læs mere om høringen.

 

Danskernes yndlingscitat
Danmarks Biblioteker og DR har i den seneste tid opfordret danskerne til at nominere deres litterære yndlingscitat. Netop nu er den endelige afstemning i gang for at finde vindercitatet.
Fredag den 13. september - i Danmarks Biblioteksuge - offentliggøres vindercitatet, både på biblioteket og i DR. Har du ikke stemt endnu, så husk at gøre det på www.yndlingscitat.dk senest den 11. september.

Velkommen til Danmarks Biblioteksuge 2019!

Oprindeligt skrevet af Heidi Buur, Rebild Kommunes Biblioteker.