Bibliotekerne har bøger, der er skrevet i et nemmere sprog. Perfekt til sommerferien.

Lette bøger for voksne

17.07.20
Aabenraa Bibliotekerne har en hel samling af bøger, der er beregnet til dig, som har lidt svært ved at komme igennem almindelige bøger. 

Nogle af bøgerne i samlingen er bearbejdede udgaver af de bøger, som står på de andre hylder rundt om i bibliotekerne, men størstedelen af bøgerne er bøger skrevet i et nemmere sprog. 

Herunder kan du se lidt om, hvilke bøger vi har. De er i mange forskellige genrer; fra det meget nemme sprog med beskrivelser af hverdagen til den hårdkogte krimi. Fælles for det hele er, at bøgerne er lette at læse - uden at være henvendt til børn. 

Mørk is [Sofia Nordin]

Omslaget på "Mørk is" viser et splittet ansigt, sammensat af to forskellige ansigter. De to hovedpersoner, Alex og Eddi, har siden børnehaven været bedste venner, nu er de klassekammerater i niende. De har mange ting med i bagagen, men denne dag på skøjter på søen, bliver skelsættende for deres venskab. De mobber den ensomme pige, Marit fra klassen, som Alex trækker hen over isen mod den mørke usikre is, hvilket får et tragisk udfald. Bogen er henvendt til unge og har fokus på venskaber, mobning, forelskelse og identitet. 

Mekaniker [Majbritt Ajner Christensen]

Mekaniker handler om Kawa, som starter i praktik hos en mekaniker. Her møder han Mik og Ole, og de snakker om forskellige ting; hvornår de skal købe en bil, og hvor mange cigaretter de ryger. Mekaniker er en del af en serie om arbejdspraktik. Der findes også bøger om Amina, der arbejder på et plejehjem og hjælper gamle fru Jensen op om morgenen, og Mona der sætter nye varer på plads i et supermarked. 

Off-line [Lesley Choyce]

Cody på 16 år flytter fra vildmarken til byen, fordi hans far bliver syg og skal indlægges. Cody skal gå på den lokale high school, mens faren er indlagt. Han synes, det er som at lande på en fremmed planet. Han er vant til et liv off-line og skal nu vænne sig til, at alle omkring ham altid har en mobiltelefon på sig. 

Rødder - en gangsters udvej. Nedim Yasars historie [Marie Louise Toksvig]

Nedim Yasar fortæller om sit liv i Københavns bandemiljø. Hele sin ungdom stræbte Nedim efter at blive en berygtet gangster og det lykkedes ham i den grad. Han forsøger dog til sidst at forlade bandemiljøet og bogen beskriver hans kamp for at få et normalt liv. Nedims historie bliver kun mere spændende ved at han kort efter denne bog udkom blev skudt på klos hold. 

Familiebilleder: En familie gennem 100 år [Gry Clausen]

Bogen begynder i starten af det 19. århundrede med Hans Peter og Regine, som får seks døtre sammen. Vi følger herefter familien fra generation til generation, mens samfundet udvikler sig og former familiens liv. Bogen giver et godt indblik i Danmarks historie de seneste 100 år. 

Du finder flere let at læse-bøger her

Materialer