Lev for det halve - sparetips til efteråret

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at vi lever i lidt af en krisetid. Elpriserne stiger, alle skruer ned for varmen og en tur i supermarkedet efter dagligvarer føles økonomisk som en luksuriøs shoppingtur. 

Og selvom du helt sikkert allerede er gået i gang med at justere din livsstil, er der nok stadig masser at tage fat på. I bøgerne herunder finder du gode tips til at leve meget billigere.

Madlavning på budget

God mad behøver ikke være dyrt! Og det kan godt både være sundt, billigt og lækkert på samme tid. Find inspiration i nogle af kogebøgerne herunder. Måske skal du også prøve kræfter med food prepping? Ved at forberede din mad på forhånd, er det nemlig meget nemmere at få brugt det, man har i køleskabet, og når det er nemt at lave mad, sparer man både penge på impulskøb i supermarkedet og dyr fast food. 

Brug dine penge fornuftigt

Har du overblik over din økonomi? Måske trænger den til et eftersyn? Så vil jeg anbefale bøgerne i serien "En lille guide til ...". Her har jeg bl.a. fremhævet guides til opsparing, minimalisme og økonomisk frihed. Du kan også kaste dig over "Lev for det halve", der også giver gode tips til, hvordan du skærer ned på forbruget og får flere penge mellem hænderne. 

Godt for dig - og for miljøet

At justere din livsstil ved at skære ned for forbruget og bruge pengene 'fornuftigt' er ikke kun godt for din privatøkonomi - det er ofte også godt for miljøet! Det kan du læse meget mere om i bøgerne herunder, der har fokus på zero waste-livsstilen. I et "Et år uden overforbrug" får du et nyt fokuspunkt til hver uge året igennem, der hjælper dig med at skære det unødvendige fra, og i "Naturlig beauty" og "Naturlig cleaning" får du gode tips til, hvordan du selv laver rengørings- og skønhedsprodukter, der er sunde for både dig, din økonomi og miljøet. 

 

Held og lykke!

/Nanna, eReolen

Oprindeligt skrevet af Nanna, eReolen.