Knud Romers seneste roman, "Kort over Paradis", tager læseren med ud i naturen i barndomslandet på Falster. Foto: Lindhardt og Ringhof.

Med Knud Romer på Avnø   

30.04.20
Bibliotekerne sætter sammen med DR og natur- og friluftsorganisationer fokus på natur og litteratur i kampagnen ”Vores natur”. DR har inviteret fem danske forfattere ud i naturen for at fortælle om netop deres forhold til den.

NATUREN ÅR / 2020

2020 er naturen år. De danske biblioteker og en lang række aktører på natur-, frilufts- og naturformidlingsområdet samt DR sætter via kampagnen ”Vores Natur” fokus på vores fælles nationale og ikke mindst lokale natur. Fx:

  • Ny viden om Danmarks natur
  • Nye oplevelser med Danmarks natur 
  • Nye muligheder for at tage aktiv del i naturen

Se også DR’s tema side om “Vores Natur” her

Forfatteren Knud Romer er fra Falster og har en utilsløret kærlighed til ikke bare øen Falster, men til hele den sydsjællandske natur. 

Naturen kommer stærkt til udtryk i hans seneste roman, ”Kort over Paradis”.

Her han taget turen til Avnø, som tidligere var en ø, men efter udtørring af Svinø Nor blev til en halvø. Her kan man blandt andet opleve gæs, ørne og sæler. Knud Romer har haft en lille fiskerhytte tæt ved Avnø og har på den måde tilknytning til området.

I videoen herunder fortæller Knud Romer om sit forhold til naturen og læser et kort afsnit op af ”Kort over Paradis”. Og så har han en lidt atypisk opfordring til unge pige, der lige er kommet i puberteten.

Vores Natur LIVE er produceret af DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Statens Naturhistoriske Museum.

”Kort over Paradis” kan lånes som lydbog på eReolen. Den er indtalt af Knud Romer selv.

Læs om Knud Romer på Litteratursiden og på Forfatterweb.dk.

Oprindeligt skrevet af Erling Lykke, Aalborg Bibliotekerne.

Tags
Materialer